Prachtig actiebedrag voor Stichting Marijn

Prachtig actiebedrag voor Stichting Marijn

Geplaatst op: dinsdag 25 juni 2019

De brugklasleerlingen en tweedejaars leerlingen van de afdeling vmbo hebben zich ingezet voor Stichting Marijn. Deze stichting ondersteunt onderwijsprojecten in Nicaragua. Op dinsdag 25 juni vond de sponsorloop plaats, in de vorm van een biatlon. In de weken daarvoor hebben de leerlingen geld ingezameld, nadat Jet van Os een indrukwekkende gastles had verzorgd in alle brugklassen.

In totaal hebben de onderbouwleerlingen het prachtige bedrag van € 10.050,- opgehaald. Bij de prijsuitreiking in het zwembad was Jet van Os aanwezig.

Triatlon
Natuurlijk kregen de nummers 1, 2 en 3 van de jongens en meisjes een prijsje voor hun sportieve prestatie.

Ronde 1 heren:
1. Rami Miataf (k1c)
2. Lars van Oorschot (k1a)
3. Stijn Hermans (b1b) en Daan van Zutphen (k1c)

Ronde 1 dames:
1. Mara van der Heijden (k1c)
2. Tess Jansen (k1a)
3. Maud van Zutphen (k1d)

Ronde 2 heren:
1. Saleh Ahmed (mk1b)
2. Floris de Grauw (m1c)
3. Lukas Kanters (m1b)

Ronde 2 dames:
1. Sille van der Pas (m1b)
2. Ezgi Arslan (mk1b)
3. Qwen de Jong (mk1b)

Stijn Hermans won de sportiviteitsprijs! Hij lag bijna voorop, maar hielp een leeftijdsgenoot in nood. Daardoor heeft hij niet gewonnen.

Sponsorloop
Er waren namens school ook prijsjes n.a.v. de sponsoractie. De klas die gemiddeld per leerling het meeste opgehaald had, was klas k1c van meneer Bevers. Deze leerlingen kregen een traktatie. Bioscoopbonnen werden uitgereikt aan Lucas van Doorn (m1a) en Steffie Steenbergen (m2d), omdat ze respectievelijk 205 euro en 135 euro hadden ingezameld. We zijn trots op de inzet van onze leerlingen!

Stichting Marijn
Tachtig kwetsbare kinderen vinden op de Fundacion van Stichting Marijn een veilige plek om te leren, te spelen en hun problemen even te vergeten. Met het geld wil Jet van Os het programma Adelante en de Biblioteca Marijn ondersteunen. Een deel van het geld wordt gebruikt voor schooluniformen, rugzakken, sportspullen, spellen en knutselmateriaal. Het andere deel wordt gebruikt om de collectie lesboeken en leerboeken voor de Bibliotheek aan te vullen en te vervangen.

Bekijk al het nieuws