Prachtig actiebedrag voor Hulphond Nederland

Prachtig actiebedrag voor Hulphond Nederland

Geplaatst op: donderdag 27 juni 2019

De onderbouwleerlingen van de afdeling PrO hebben in de afgelopen weken sponsorgeld ingezameld voor Stichting Hulphond Nederland. De actie was zeer succesvol. In totaal wisten de leerlingen € 2.769,41 in te zamelen voor dit goede doel. De leerling die het meeste opgehaald had, was Sem van der Kallen uit klas p2a. Hij kreeg van school een bioscoopbon voor zijn inspanningen. De klas van meneer Faes, waar Sem deel van uitmaakt, kwam daarmee uit op het hoogste gemiddelde en daarom kwam mevrouw Yücel taart brengen. We bedanken alle gulle gevers in de gemeente Meierijstad en in de regio voor de steun aan onze leerlingen.

Op donderdag 4 juli mocht Sem met mevrouw van Vught naar het opleidingscentrum van Stichting Hulphond Nederland in Herpen. Daar heeft hij de cheque persoonlijk mogen overhandigen aan een medewerkster van de stichting. Daar kon Sem met eigen ogen zien hoe de hulphonden opgeleid worden en dat maakte wel indruk!

Stichting Hulphond Nederland
Deze stichting helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Ze worden zo breed mogelijk opgeleid en kunnen tegen lage kosten ter beschikking worden gesteld, dankzij sponsors als het Fioretti College. Er wordt intensief samengewerkt met de cliënt, het thuisfront, trainers en therapeuten. Daardoor vormt elke hulphond uiteindelijk een onverslaanbaar duo met z’n baasje.

Bekijk al het nieuws