Onderneming meXtruck winnaar project Sc2Bc

Onderneming meXtruck winnaar project Sc2Bc

Geplaatst op: woensdag 05 april 2017

Onze vierdejaars vmbo-leerlingen Economie & Ondernemen hebben het afgelopen half jaar kennisgemaakt met ondernemerschap. Niet vanuit de schoolbankjes, maar in de praktijk. Er zijn 22 praktische lessen verzorgd over de 7 P’s in de Marketing. De leerlingen namen ook deel aan allerlei interessante workshops. Bij dit alles werden ze gecoacht en geïnspireerd door ondernemers uit de regio. Het project met de pakkende naam Schoolclass 2 Businessclass is een Europees Erasmus+ project en is ook uitgerold in Bulgarije, Slovenië, IJsland en Italië.

Final Meeting
Op vrijdag 31 maart vond de Final Meeting plaats. Zes groepjes presenteerden hun nieuwe (fictieve) onderneming voor ouders, medeleerlingen, coaches, docenten en internationale gasten. Sommige ideeën van de jongeren waren zo aansprekend dat ze direct in de markt gezet kunnen worden.

Foto's
Klik hier om de foto's van de Final Meeting te bekijken.

Wedstrijd
Een deskundige jury mocht de zes groepjes beoordelen. Daarbij werd o.a. gekeken naar het product, de toepassing van 21e eeuwse vaardigheden, het onderliggende ondernemersplan en de presentatie. De jury bestond uit Jim Broeren (coördinator van het ondernemersproject PiT op ROC de Leijgraaf), Hans van der Heijden (‎accountmanager Rabobank Hart van De Meierij) en Willie Stevens (sectordirecteur bovenbouw van het Fioretti College).

Het eerste groepje, dat onder leiding stond van coach Albert Dominicus, presenteerde een sjiek biertje met als naam ‘Aurum Pintes’. Het tweede groepje was onder leiding van coach Vincent van Liempt het reclamebureau ‘Mindset’ gestart. Het derde groepje, dat ondersteund werd door Gerard de Kock, deed verslag van hun snoep- en speciaalzaak ‘Strange’. Het vierde groepje, met als coach Rob van Kaathoven, presenteerde de ‘meXtruck’, een Zuid-Amerikaanse foodtruck voor festivals. Het vijfde groepje, dat gecoacht werd door Thea van Hout, was het sportkledingbedrijfje ‘unicsports’ gestart. Het zesde en laatste groepje stond onder leiding van coach Pepijn van Rooij en gaf de toeschouwers een inkijkje in hun bar ‘Green Bear’.

Uitslag
Na rijp beraad presenteerde de jury haar besluit. Het groepje van de ‘Green Bear’ kreeg een eervolle vermelding, omdat een hecht team vormde. Het beste ondernemersplan lag ten grondslag aan het bedrijfje ‘Strange Food’. De beste presentatie werd gegeven door het groepje van de ‘meXtruck’. Jella, Dani, Lisanne, June, Max en Roy presenteerden hun bedrijfje en producten met zoveel verve, dat ze uiteindelijk eerste werden. Zij zijn daarmee  de winnaars van deze Schoolclass 2 Businessclass competitie en ontvingen uit handen van StukTV directeur Giel de Winter een mooie tegoedbon.

Vervolg
Dat het project Sc2Bc ingebed gaat worden in het onderwijsprogramma van het Fioretti College staat buiten kijf. Lesmaterialen en good practices worden nationaal uitgewisseld met andere vmbo-scholen en internationaal met de projectpartners. Kijk voor meer informatie op www.sc2bc.eu.

Bekijk al het nieuws