Ondernemerschap ervaren van binnenuit

Ondernemerschap ervaren van binnenuit

Geplaatst op: dinsdag 31 oktober 2017

“Wat is er nodig is om een eigen bedrijf te starten en om ondernemend te zijn?” Met die vraag opende Juliën Koog, teamleider Economie, de startbijeenkomst van het project ‘From Schoolclass 2 Businessclass’. Ruim zestig vierdejaars basis- en kaderleerlingen nemen deel aan de derde ronde van dit Europese Erasmus+ project. “Jullie worden gecoacht door ervaren ondernemers uit de Meijerijstad en natuurlijk door jullie docent”, sprak Koog de leerlingen toe. “Maar ook onze docenten stellen zich lerend op, want die kunnen straks hun lesstof nog beter aansluiten op wat er in de 21e eeuw gevraagd wordt vanuit het bedrijfsleven.”

Coaching
De leerlingen gaan in tien groepjes van zes leerlingen aan de slag met het opzetten van een fictieve eigen onderneming. Een paar voorbeelden: Ondernemer Albert Dominicus en docent Sinem Bas gaan met hun leerlingen iets doen binnen de branche van de mode. Ondernemer Magdalien Punte en docent Manon Geijsels begeleiden hun groepje bij het opzetten van een Social Media bedrijf. Weer een ander groepje gaat met ondernemers Willem Wouters, Mark van de Laarschot, Mark-Pelzers en docent Erik Nijhuis ondernemen binnen de evenementenwereld. En onder leiding van ondernemers Marco Verberk, Harm Tiebosch en docent Erik Nijhuis gaan leerlingen zich richten op de koekjes foodtruck. Mooie plannen om de komende maanden verder uit te gaan werken.

Vervolgopleiding
“Natuurlijk kun je na het project niet meteen aan de slag als zelfstandig ondernemer”, gaf Koog tot slot aan, “maar je hebt wel de juiste basis om een niveau 2 of 3 opleiding te volgen op het ROC. Je kent de theorie, je hebt de praktijk zelf ervaren, je beheerst de juiste vaardigheden én je bent gemotiveerd!”

Bekijk al het nieuws