OMO-profielwerkstukprijs al driemaal gewonnen

OMO-profielwerkstukprijs al driemaal gewonnen

Geplaatst op: zondag 07 april 2019

Jaarlijks reikt Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) prijzen uit aan leerlingen die een verdienstelijk profiel-, sector- of praktijkwerkstuk hebben gemaakt. Voor het derde jaar op rij waren leerlingen van onze afdeling praktijkonderwijs genomineerd voor de OMO-praktijkwerkstukprijs. En voor het derde jaar op rij winnen ze deze prijs. Op donderdag 4 april ontvingen zij op het OMO-bureau uit handen van bestuursvoorzitter Eugène Bernard de hoofdprijs van € 1000,- en een prachtig juryrapport.

De betrokken leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs bouwden (en bouwen nog steeds) aan een eigen boot, een 'piraatje' om precies te zijn. Dit bootje, in de vijftiger jaren ontworpen door jachtontwerper Jaap Kraaier, is volledig van hout en zo op het oog eenvoudig te maken. Het samen bouwen gebeurt door de leerlingen en docenten buiten de reguliere lessen om, in het kader van 'maatwerk'. Dat past volledig bij de visie van onze school: praktisch en persoonlijk.

Wij feliciteren onze leerlingen, hun ouders, hun begeleiders Bram Strijbos en Jörgen Faes en de afdeling praktijkonderwijs met deze prachtige prestatie. Bijzonder dat de eerste prijs drie jaar op rij naar dezelfde school gaat. En niet onbelangrijk om te melden: Het bootje wordt tegen de zomer écht te water gelaten!

Bekijk al het nieuws