Nu al 99% geslaagden op het Fioretti College

Nu al 99% geslaagden op het Fioretti College

Geplaatst op: vrijdag 05 juni 2020

Blijdschap op het Fioretti College, want onze voorlopige examenuitslag is meer dan uitstekend. Een knappe prestatie van leerlingen en docenten in deze ingrijpende periode van online onderwijs vanwege de corona lockdown. Leerlingen konden dit schooljaar op basis van de resultaten van hun schoolexamens het diploma behalen. Scholen kregen de ruimte om tot 4 juni dit schoolexamen goed en veilig te organiseren en af te sluiten. Dit is zoveel mogelijk digitaal en op afstand georganiseerd. Op donderdagmiddag 4 juni zijn alle leerlingen gebeld door hun mentor om de definitieve uitslag door te geven.

Vmbo en mavo
Locatiedirecteur Clemens Geenen is trots op het resultaat. “We scoren al jaren zeer hoog op het eindexamen. We hebben dit jaar slechts vier leerlingen die nog een resultaatverbeteringstoets moeten doen om alsnog te slagen. Dat is één basisberoeps leerling en zijn drie kaderberoeps leerlingen. Hopelijk kunnen we over enkele weken melden dat ze alle 306 hun diploma behaald hebben.” Hij geeft ook aan dat 98% van de mavo-leerlingen geslaagd is voor een extra vak en allemaal met wiskunde in het pakket. “Het Fioretti College legt de lat hoog bij de mavo-leerlingen en zij laten zien dat ze het ook kunnen! 25 leerlingen zijn zelfs geslaagd voor 8 vakken en 13 daarvan hebben scheikunde op havo 3-niveau gedaan.”

Praktijkonderwijs
Op het Praktijkonderwijs gaan 50 vijfde- en zesdejaars leerlingen de school verlaten. Edwijn Vijn, directeur praktijkonderwijs, is trots op de leerlingen en zijn team: “Voor 15 van de 50 leerlingen hebben de PrO-docenten passend werk gevonden. De overige 35 leerlingen gaan verder studeren op het MBO.”

Bekijk al het nieuws