Nominatie voor OMO-praktijkwerkstukprijs

Nominatie voor OMO-praktijkwerkstukprijs

Geplaatst op: donderdag 21 maart 2019

Tien leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs bouwen momenteel in het kader van 'maatwerk' onder leiding van twee docenten een eigen boot, een 'piraatje' om precies te zijn. Dit bootje, in de vijftiger jaren ontworpen door jachtontwerper Jaap Kraaier, is volledig van hout en zo op het oog eenvoudig te maken. Het samen bouwen gebeurt door de leerlingen en docenten buiten de reguliere lessen om. Het project is inmiddels genomineerd voor de OMO Praktijkwerkstukprijs.

De betrokken leerlingen hebben allemaal averij opgelopen in het basisonderwijs, zijn niet zo van de theorie, maar hebben één ding gemeen: ze zijn super fanatiek. Ze werken samen alsof het een lieve lust is, maken zonder morren een nieuw onderdeel als het eens mislukt en werken met alle machines en handgereedschappen die voorhanden zijn. Zowel de leerlingen als de begeleidende docenten Bram Strijbos en Jörgen Faes hebben nog nooit een boot gebouwd, dus dat is een behoorlijke uitdaging, maar omdat de motivatie van binnenuit komt, werkt dat heel aanstekelijk. En het allermooiste is dat de leerlingen zelfstandig gekozen hebben om deel te nemen aan dit project.

Voldoende reden om het project in te sturen voor de OMO Praktijkwerkstukprijs, die we als Fioretti College al twee jaar op rij wonnen. We zijn reuze trots dat het het project genomineerd is voor deze prijs. Nu is het duimen dat we opnieuw de prijs winnen. Maar mocht dat niet zo zijn dan zal het bootje tegen de zomer toch gewoon trots te water gelaten worden!

Bekijk al het nieuws