Miryanne gehuldigd na overwinning in Rusland

Miryanne gehuldigd na overwinning in Rusland

Geplaatst op: vrijdag 30 augustus 2019

Op vrijdagmiddag 30 augustus vond in het schoolrestaurant de huldiging plaats van Miryanne Ruijs. Ze won onlangs de bronzen medaille tijdens de internationale beroepenwedstrijd WorldSkills in Kazan (Rusland). Ze werd derde op het onderdeel restaurantservice (gastvrouw- en gastheerschap vmbo). Een knappe prestatie als je bedenkt dat 1.600 leerlingen uit 60 landen streden binnen 56 verschillende disciplines, van timmerman tot bloembinder, van kapper tot elektrotechneut en van kok tot gastvrouw/gastheer.

Miryanne, haar ouders en familie werden toegesproken door burgemeester Kees van Rooij en Fioretti-directeur Clemens Geenen. Ook haar docent, begeleider en tevens WorldSkills-jurylid Will Hanegraaf werd in het zonnetje gezet.

Miryanne nam deel aan de wedstrijden in de leeftijdscategorie 14-16 jaar. Die wedstrijden bestaan pas enkele jaren, terwijl de WorldSkills voor MBO-ers in de leeftijd van 17-21 jaar al decennialang georganiseerd worden. Het niveau was enorm hoog, dus dat maakt het extra knap dat Miryanne de derde plaats heeft behaald. Dit was tevens de hoogste notering van alle dertig Team-NL deelnemers. We feliciteren Miryanne, haar ouders, familie en begeleiders van het Fioretti College nogmaals met deze prachtige prestatie.

  • Klik hier om enkele foto’s van de huldiging te bekijken
  • Klik hier om de uitzending van het Jeugdjournaal over WorldSkills te bekijken
Bekijk al het nieuws