Mike Donkers wint prijsvraag ROC

Mike Donkers wint prijsvraag ROC

Geplaatst op: dinsdag 16 januari 2018

Mike Donkers uit klas ma3o heeft tijdens de Open Dag van ROC de Leijgraaf meegedaan aan een prijsvraag. Er waren op die dag verschillende bedrijven uit de regio aanwezig. Om de bezoekers wat uit te dagen m.b.t. procestechniek was er een prijsvraag, die door ruim 90 leerlingen werd ingevuld. Mike kwam het dichtste in de buurt met zijn score.

De vraag van FrieslandCampina was: 'Hoeveel koetjes zitten er in het koffertje?' Dat waren er 85 en Mike was met '84 koetjes' heel dicht bij het juiste aantal. FransenGerrits stond op de Open Dag met een assortiment grondstoffen, die het bedrijf gebruikt voor diervoeding. De vraag van FransenGerrits was: 'Van welke grondstof wordt popcorn gemaakt?' Het antwoord van Mike was 'maïs' en dat was goed. Mars was zoals altijd aanwezig met diverse chocoladeproducten. De stelling van Mars was: 'Een snicker bevat 35% chocolade. Waar of niet waar?' het antwoord van Mike was 'waar' en dat is juist!
 
Mike heeft een bon van de McDonald's gewonnen. Die werd uitgereikt door programmamanager Jan Klein Hulze van ROC de Leijgraaf. Jan adviseerde de klasgenoten van Mike om eens een kijkje te nemen op de website www.whatsprocess.nl. Daar vind je veel leuke informatie over werken in de procestechniek.

Bekijk al het nieuws