Mbo-certificaat voor vijf Fioretti-leerlingen

Mbo-certificaat voor vijf Fioretti-leerlingen

Geplaatst op: donderdag 06 juli 2017

Op donderdagmiddag 6 juli was het feest op de afdeling Mobiliteit & Logistiek van het Koning Willem I College. Er werd gevierd dat 18 leerlingen van de vmbo-scholen in de regio een bijzonder certificaat ontvingen. Het betrof leerlingen van het Willem van Oranje College, de Bossche Vakschool, het Hooghuis én het Fioretti College. De 18 leerlingen hebben - nadat ze geslaagd waren voor hun basisberoepsgerichte vmbo-opleiding - direct hun vakmanschapsroute vervolgd op het mbo.

Meteen na hun vmbo-examens hebben ze gedurende vijf weken hard gewerkt aan het vmbo-mbo schakelprogramma. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de enthousiaste leermeesters van de betrokken garagebedrijven.

Deze leerlingen mogen nu instromen in het tweede jaar van de niveau 2 autotechniekopleiding. Niet om zo snel mogelijk aan het werk te gaan, maar juist om verder te kunnen gaan in de vakmanschapsroute en met dit maatwerk naar niveau 3 (of zelfs 4) vakman te gaan.

De uitreiking van het certificaat vond plaats in het bijzijn van ouders, leermeesters, begeleiders en vertegenwoordigers van de betrokken scholen.

Bekijk al het nieuws