Leerlingen TOPKlas Techniek & Natuur te gast

Leerlingen TOPKlas Techniek & Natuur te gast

Geplaatst op: maandag 17 februari 2020

Twee weken op een rij namen basisschoolleerlingen van de TOPKlas Techniek & Natuur deel aan gastlessen op het Fioretti College. De afdeling Mobiliteit & Transport zette de deuren gastvrij voor hen open. De theorieles verzorgde meneer Berkers op enthousiaste wijze. In het praktijkgedeelte stonden een heleboel gave auto’s en natuurlijk wilde iedereen wel even achter het stuur!

Daarna gingen de leerlingen aan de slag met het peilen van vloeistoffen, zoals de koelvloeistof, de ruitenwisservloeistof en de olie. Ze vonden het gaaf om zelf onder de motorkap met een peilstok op zoek te gaan naar al die reservoirs. Uiteraard moesten sommige vloeistoffen ook bijgevuld worden. Als echte automonteurs liepen de leerlingen in hun mooie blauwe TOPKlas-werkjassen rond.

De tweede keer was het verwisselen van een autoband aan de beurt en dat vonden de meesten nog veel vetter! Auto omhoog met een grote krik, wieldoppen losdraaien en hopla! Gelukkig kregen de beginners hulp van een groep derdejaars leerlingen, waaronder ook wat oud-Uilenbrinkers. Voor een aantal leerlingen was het een uitgemaakte zaak: “Dit wil ik later ook gaan doen!” En zo gingen de basisschoolleerlingen trots terug naar school. Een mooie klus geklaard!

Bekijk al het nieuws