Kookclinic oud-leerling Danny Beekman

Kookclinic oud-leerling Danny Beekman

Geplaatst op: vrijdag 19 maart 2021

Op dinsdag 16 maart verzorgde Danny Beekman een kookclinic op het Fioretti College. Danny is een oud-leerling van de afdeling Horeca, Bakkerij & Recreatie en heeft daarna de Topkok Opleiding op De Leijgraaf afgerond. Nu stond hij als gastdocent in de keuken van zijn oude school om 14 studenten zelfwerkend kok allerlei leuke kooktechnieken bij te brengen.

Alles stond in het teken van een niet alledaags dessert, met veel technieken en smaakexplosies. Zo werden Napoleon zuurtjes vermalen tot een poeder, waarmee een mooie suikerspiegel werd gecreëerd. Ook werd er pandan merengue, pandan parfait, komkommer-limoenmousse, limoen espuma, lemon curd en komkommerbouillon gemaakt. Het gerecht werd gegarneerd met komkommerscheuten en schijfjes babykomkommer.

Al met al iets wat je niet meteen als dessert op je bord verwacht. Onze studenten vonden het heel apart. Maar als combinatie was het erg lekker en het zag er heel fraai uit. Zowel de studenten als Danny vonden het erg leuk. Hij gaf aan zeker nog eens terug te komen naar onze school, waar hij destijds de basistechnieken heeft geleerd.

Cocktails
Ook oud-leerling en bronzen WK medaillewinnares Miryanne Ruijs zou een workshop verzorgen, maar helaas gooide een mogelijke coronabesmetting in haar omgeving roet in het eten. Miryanne komt binnenkort alsnog een mooie gastles verzorgen.

Eén van de onderdelen die ze tijdens het WK in Kazan had gemaakt, was een alcoholvrije cocktail in het teken van het land van waar ze vandaan komt. Die cocktail kreeg de naam Dutch Pride. Omdat Miryanne er niet was, heeft haar begeleidend docent Will Hanegraaf de cocktail tijdens de gastles op dinsdag 16 maart gemaakt. De studenten zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw hebben deze nagemaakt. Helaas kon dat niet in het speciale glas dat in Rusland gebruikt werd.

Voor degenen die de cocktail thuis willen namaken: De ingrediënten zijn cranberrysap, gepureerde mango, geperst sinaasappelsap, suikersiroop en sodawater. Het sodawater moet op een speciale wijze toegevoegd worden, zodat de cocktail - bestaande uit veel kleuren - langzaam verandert in een mooie oranje cocktail.

Bekijk al het nieuws