Klas m1l naar finale Vakkanjer Scout

Klas m1l naar finale Vakkanjer Scout

Geplaatst op: donderdag 15 juni 2017

Cheyenne, Janneke en Maud uit klas m1l zijn in maart eerste geworden tijdens de regiofinale zuid van de wedstrijd Vakkanjer Scout. Op 15 juni mochten ze naar de landelijke finale. Vakkanjer Scout is een wedstrijd voor uitvinders binnen de techniek. De jury zei het volgende over hun uitvinding: Er bestaan al uitgebreide EHBO-koffers, AED-apparaten en EHBO-fietsen, er is al een Rode Kruis app en er zijn ongelooflijk veel mensen met een EHBO- en reanimatiediploma. Maar nog niemand heeft dit alles ooit gecombineerd tot een sluitend geheel. Een briljant idee!

Het idee
Cheyenne, Janneke en Maud hebben bedacht dat er in Nederland een dekkend netwerk van 1.500 EHBO-fietsen moet komen. Is er ergens een ongeval waar de ziekenauto moeilijk bij kan komen dan wordt er een appje gestuurd naar het vrijwilligersnetwerk. Degene die het dichtste in de buurt is, reageert meteen en springt op de EHBO-fiets. De AED wordt automatisch bijgeladen en alle benodigde spullen voor eerste hulp zitten in de kist. Op die manier kunnen er echt mensenlevens gered worden. De dames hebben samen met meneer Schoenmakers de uitvinding gebouwd in het FabLab in Tilburg.

Landelijke finale
Op 15 juni vond de landelijke finale plaats in Utrecht. Daar werd het idee nogmaals gepresenteerd aan de landelijke jury. Dat deden de dames met veel verve! Maar de negen teams van de andere scholen deden dat ook. Helaas zijn Cheyenne, Janneke en Maud niet in de prijzen gevallen. Klas m1l mocht mee om aan te moedigen en kon in de Werkspoorkathedraal allerlei interessante technische proefjes doen. Meneer Schoenmakers, mevrouw van der Wal en een aantal (groot)ouders waren de begeleiders. De terugreis werd afgesloten in de McDonalds.

Foto's
Klik hier voor een sfeerimpressie van de dag.

Bekijk al het nieuws