Kasteellaan wint Technologie Topperprijs

Kasteellaan wint Technologie Topperprijs

Geplaatst op: maandag 11 april 2011

De Technologie Topperprijs 2011 is dit jaar gewonnen door het Fioretti College, locatie Kasteellaan. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan leerlingen van een vmbo-school die opvallend en innovatief hebben gewerkt aan een Technologie-project. De leerlingen die begeleid werden door meneer Nijhuis en meneer Gruijthuijzen hebben geweldig gepresteerd. De winnende groep bestaat uit Maud van de Laar, Sem van de Burgt, Naomi Kantelberg, Inge Rijkers, Menno van Dijk, Niels Penninkhof en Rens Jansen.

Er konden zo’n 120 vmbo-scholen meedoen aan deze wedstrijd. Zij werden allemaal in de gelegenheid gesteld om een project in te sturen. Een commissie koos daaruit drie genomineerden: een school uit Ede, een school uit Nuenen en het Fioretti College in Sint-Oedenrode. Onze school wist 20 van de 36 stemmen te vergaren en werd daarmee eerste.

De winnende groep leerlingen had als onderwerp gekozen: Tandartspraktijk ‘De betere kies’. De commissie was erg onder de indruk van hetgeen de leerlingen ingeleverd hadden. Zowel het ondernemingsplan - dat door echte accountants bekeken was - als de presentatie dwongen groot respect af. De groep had voor hun project onder meer hun licht opgestoken bij de Kamer van Koophandel, het Gemeentehuis en de Rabobank.

De prijs die vooral bedoeld is om leerlingen en docenten te stimuleren en inspireren voor hun Tecnologieprogramma bestaat uit 1000 euro voor de school ter investering in de technologielokalen en 250 euro voor de leerlingen. Verschillende scholen hebben het werkstuk al opgevraagd voor gebruik op hun afdelingen en daarmee krijgt het nog meer status. Proficiat!

Bekijk al het nieuws