Interview Anita O'Connor in Bedrijvig Meierijstad

Interview Anita O'Connor in Bedrijvig Meierijstad

Geplaatst op: woensdag 03 april 2019

Anita O'Connor, algemeen directeur van VO-Veghel, vertelt in het magazine Bedrijvig Meierijstad hoe er in de afgelopen zes jaar stevig ingezet is op samenwerking tussen het Fioretti College en Zwijsen College enerzijds en het regionale bedrijfsleven anderzijds. Niet alleen MBO-studenten zijn een interessante doelgroep voor bedrijven, maar ook vmbo-, havo- en vwo-leerlingen. Het blijkt dat jongeren, die uitvliegen voor hun studie, uiteindelijk graag weer in de regio willen werken waar ze vandaan komen. Volop kansen dus voor de bedrijven op gemotiveerde arbeidskrachten.

Anita O'Connor heeft al veel onderwijsveranderingen gezien, maar heeft daar altijd actief op geanticipeerd. Digitalisering in het onderwijs is één van haar speerpunten. Het biedt kansen voor gepersonaliseerd leren en om de actualiteit de school binnen te halen. Ze is trots op de begeleiding van leerlingen op het Fioretti College, waardoor de resultaten uitstekend zijn en de school twee jaar op rij door Elsevier is uitgeroepen tot beste vmbo-school in de regio. Op het Zwijsen College ligt de focus op onderwijs op maat, wat overigens ook op het Fioretti College ook al gebeurt.

Klik hier om door de bladerbare pdf van Bedrijvig Meierijstad heen te scrollen. Het interview met Anita O'Connor staat op pagina 46-47.

Bekijk al het nieuws