Informatie beroepenfeest Meierijstad On Stage

Informatie beroepenfeest Meierijstad On Stage

Geplaatst op: vrijdag 25 oktober 2019

Dit schooljaar gaan wij van start met het Beroepenfeest Meierijstad On Stage. In het kader van ‘handen en voeten geven aan beroepsoriëntatie' ontmoeten leerlingen allerlei vertegenwoordigers en medewerkers van bedrijven uit de regio. Op woensdag 4 maart 2020 vertellen beroepsbeoefenaren en vaklieden over hun vak en op de Doe-dinsdag 17 maart 2020 gaan de leerlingen bij hen op werkbezoek om ze kennis te laten maken met een bepaald beroep of specifieke branche.

Wat kunnen de bedrijven en beroepsbeoefenaren betekenen voor uw zoon of dochter? denk aan een snuffelstage, een dagdeel meelopen, een persoonlijk gesprek met beroepsbeoefenaars, informatie over de branche, kansen op de arbeidsmarkt, van gedachten wisselen, advies krijgen en iemand om mee te denken.

Waarom Meierijstad On Stage?
Kiezen op jonge leeftijd is best lastig. Als het dan toch vroeg moet dan kun je het beste zoveel mogelijk informatie verzamelen. Informatie van de mensen die het vak uitoefenen is een goede aanvulling op flyers en websites. Een goede keuze geeft vakfocus en toekomstperspectief en kan jongeren motiveren. Zin hebben in een vak en uitkijken naar een vakopleiding kan vroegtijdige uitval, teleurstelling en demotivering van leerlingen in het MBO helpen voorkomen.

Vmbo-ers doen ertoe en daarom investeren we met z'n allen in hun toekomstdromen. Zij zijn straks de handjes aan ons bed, de kanjers van kantoor en winkel, de scherpe advocaat, de handige monteur die ons weer komt redden of de toekomstige Award-winnaar. Jongeren hebben ambities en dromen, van scholier tot student. Realiteitszin mag niet leiden tot ontmoediging, maar wel tot: laten we kijken hoever we samen komen en wat zijn eventuele passende, leuke en zinvolle alternatieven. Dit mogen ook al onderwerpen van gedachten en gesprekken zijn als je tussen de 12 en 16 jaar bent.

Hoe Meierijstad On Stage? 
De leerlingen worden in de klas voorbereid door docenten en mentoren. Zij krijgen een training en maken een top 3 van beroepen. Praat hier eens over met uw zoon of dochter. Inmiddels zijn wij gestart met het werven van deelnemende bedrijven, en hierbij doen wij ook een oproep op ouders om zich aan te melden als beroepsbeoefenaar en deel te nemen aan On Stage. Bent u werkzaam in een onderneming, vak, branche of beroep waar u bij On Stage over wilt vertellen? Meld u dan aan via mail@meierijstadonstage.nl. En als u het leuk vindt om als gastdocent een rol te hebben in de voorbereiding van de leerlingen bent u ook van harte welkom! U levert hiermee een bijdrage aan de beroepsoriëntatie van uw eigen kind(eren) en aan hun vrienden en vriendinnen. U ontmoet docenten, andere ondernemers en beroepsbeoefenaars en werkt meteen aan uw eigen netwerk!

Vragen en meer informatie
Mocht u vragen of suggesties hebben? Wilt u zich aanmelden of misschien als sponsor een bijdrage leveren? Onze contactgegevens vind u ook op www.meierijstadonstage.nl. Verder kunt u daar alle projectinformatie lezen, het laatste nieuws zien en kennismaken met al onze Vrienden. Misschien kunt u deze site en het promotiefilmpje eens bekijken samen met uw kind!

Last but not least: Het is een omvangrijk en ambitieus evenement, waarbij optimisme, resultaat en duurzaamheid de trefwoorden zijn! Vmbo-ers: We zullen 'ze' eens wat laten zien, want nadenken over je toekomst mag een feest zijn!

Bekijk al het nieuws