HBR-leerlingen winnen landelijke VSHO-finale

HBR-leerlingen winnen landelijke VSHO-finale

Geplaatst op: donderdag 29 maart 2018

Twee eerste plaatsen, één tweede plaats en voor jouw school de meeste punten binnenslepen. Het zal je maar overkomen! Op dinsdag 27 maart namen drie van onze HBR-leerlingen deel aan de landelijke finale van de VSHO wedstrijden 2018. Deze jaarlijkse culinaire wedstrijden vonden dit jaar plaats op de François Vatelschool in Den Haag. Voor de vmbo-wedstrijd mochten de zeven beste regioscholen elk twee koks en één gastheer/gastvrouw afvaardigen. Namens het Fioretti College werden dat Hugo Hoefs (Veghel), Peter Haerkens (Heeswijk-Dinther) en Miryanne Ruijs (Heeswijk-Dinther).

De heren kookten de sterren van de hemel. De jury, bestaande uit een zwaar kaliber vakdeskundigen, was onder de indruk. Jeroen van Brecht (Savarin in Rijswijk), Mike Meijer (Bel Air) en sommelier Allard Sieburgh gaven Hugo en Peter de meeste punten, waardoor zij eerste werden.

De prestaties van de gastheren en gastvrouwen in het restaurant werden beoordeeld door Ruben Dorland (oud Nederlands kampioen gastheer), Sermad Wartan (Hofstede Meerzigt in Zoetermeer), Joey de Kruijf (Central Park in Voorburg) en Krishan de Jong (Engelbertha Hoeve in Rotterdam). Gastvrouw Miryanne (14) vervulde haar rol met verve en dat leverde haar, als jongste deelnemer ooit, de tweede prijs op.

Dankzij deze knappe prestaties behaalde het Fioretti College als school ook nog eens de meeste punten. Knap werk van deze jonge talenten. Dit alles is een felicitatie meer dan waard, ook voor de begeleidende docenten Pieter van Boxtel, Maurice Bissels en Will Hanegraaf. Dank aan onze oud-leerlingen Teun Horck, Thomas Krachtwijk, Danny Beekman en Thomy Kleijngeld voor het geven van de vele goede adviezen aan onze finalisten.

Bekijk al het nieuws