Geslaagde info-avond voor brugklasouders

Geslaagde info-avond voor brugklasouders

Geplaatst op: donderdag 31 augustus 2017

Op maandag 28 augustus startte voor alle leerlingen een nieuw schooljaar. Voor de brugklassers was dat extra spannend. 's Avonds was er een informatieavond voor alle ouders/verzorgers van de mavo- en vmbo-leerlingen. Die avond bestond uit een kennismaking met de directeur, de teamleider en de coördinatoren, informatie over de introductieweek en Magister, alsmede uitleg over de Rots- & Watertraining en het programma Huiswerkbikkels.

Rots- & Water training en Huiswerkbikkels
Klik hier om de presetatie over de Rots- & Water training en Huiswerkbikkels te downloaden en te bekijken.

Sociale media
De avond werd afgesloten met een presentatie over sociale media en hoe leerlingen en ouders daarmee om kunnen gaan. Tussen alle informatie en waardevolle tips door werden er scenes gespeeld door de acteurs van theatergroep Helder. Hilarische, maar tegelijkertijd zeer herkenbare scenes, waarin vader en dochter de discussie aangingen over het gebruik van de mobiele telefoon. Belangrijkste tip uit de afsluitende voorlichting was wel: Verbieden heeft vaak geen zin, maar blijf wel in gesprek met je kind over het gebruik van sociale media. Ook tijdens de mentorlessen wordt hier regelmatig aandacht aan besteed.

Het was in alle opzichten een drukbezochte, warme en zeer geslaagde avond.

Kennismaking met de mentor
Op dinsdag 5 september maken de ouders/verzorgers van de eerste- en tweedejaars vmbo-leerlingen kennis met de mentor van hun kind tijdens de kennismakingsavond.

Bekijk al het nieuws