Fioretti wint regiofinale Vakkanjer Scout

Fioretti wint regiofinale Vakkanjer Scout

Geplaatst op: vrijdag 17 maart 2017

Janneke, Maud en Cheyenne uit klas m1l zijn eerste geworden tijdens de regiofinale zuid van de wedstrijd Vakkanjer Scout. Dat is een wedstrijd voor uitvinders binnen de techniek. De jury zei het volgende over hun uitvinding: Er bestaan al uitgebreide EHBO-koffers, AED-apparaten en EHBO-fietsen, er is al een Rode Kruis app en er zijn ongelooflijk veel mensen met een EHBO- en reanimatiediploma. Maar nog niemand heeft dit alles ooit gecombineerd tot een sluitend geheel. Een briljant idee!

Janneke, Maud en Cheyenne hebben bedacht dat er in Nederland een dekkend netwerk van 1.500 EHBO-fietsen moet komen. Is er ergens een ongeval waar de ziekenauto moeilijk bij kan komen dan wordt er een appje gestuurd naar het vrijwilligersnetwerk. Degene die het dichtste in de buurt is, reageert meteen en springt op de EHBO-fiets. De AED wordt automatisch bijgeladen en alle benodigde spullen voor eerste hulp zitten in de kist. Op die manier kunnen er echt mensenlevens gered worden.

Janneke, Maud en Cheyenne hebben samen met meneer Schoenmakers de uivinding gebouwd in het FabLab in Tilburg en de presentatie voorbereid. De dames presenteerden hun uitvinding met verve. Na afloop sprongen de juryleden uit hun stoel om alles van dichtbij te bekijken. Ze roemden ook de perfecte afwerking.

Op naar de regiofinale op 15 juni in Utrecht. Daar mag het idee nogmaals gepresenteerd worden aan de landelijke jury.

De Vakkanjer Pioneer wedstrijd voor de bovenbouw werd gewonnen door het team van het Mondial College in Nijmegen.

Klik hier voor een sfeerimpressie van de dag.

Bekijk al het nieuws