Fioretti College scoort goed in Elsevier

Fioretti College scoort goed in Elsevier

Geplaatst op: vrijdag 26 januari 2018

Tijdschrift Elsevier heeft onlangs de resultaten gepubliceerd van haar jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van middelbare scholen. We komen goed uit de test die gaat over het schooljaar 2015-2016. Op deze resultaten mogen we met recht trots zijn.

Elsevier gebruikt hiervoor dezelfde onderdelen als de onderwijsinspectie, namelijk: 1) onderwijspositie, 2) onderbouwsnelheid, 3) bovenbouwsucces en 4) eindexamencijfers.

  VMBO-B VMBO-K MAVO
Eindoordeel Goed Goed Goed
1. Onderwijspositie Voldoende Voldoende Voldoende
2. Onderbouwsnelheid Super Super Super
3. Bovenbouwsucces Super Voldoende Voldoende
4. Examencijfers Voldoende Super Voldoende

Elesevier laat zien hoe goed scholen presteren ten opzichte van andere scholen. Daarvoor kan een school drie scores  halen op de beoordeelde onderdelen: bij de beste 15 procent scholen, bij de middelste 70 procent scholen of bij de zwakste 15 procent scholen. Elsevier kent vervolgens een eindoordeel toe: superschool, goed, voldoende en onvoldoende.

Elsevier heeft het Fioretti College beoordeeld voor de leerwegen VMBO-B, VMBO-K en MAVO. Van Elsevier ontvangen we voor alle drie de leerwegen het eindoordeel goed! Een heel mooi resultaat. Als we kijken naar de beoordelingen op de verschillende onderdelen, scoren we voor onderbouwsnelheid bij de bovenste 15% scholen (voor alle drie de leerwegen een super). Ook voor de eindexamenresultaten van VMBO-K en het bovenbouwsucces van VMBO-B horen we bij de beste 15% scholen en ontvangen we een super.

Bekijk al het nieuws