Echte brieven schrijven bij project Klassenpost

Echte brieven schrijven bij project Klassenpost

Geplaatst op: maandag 30 november 2020

We kennen het nog wel van vroeger: het schrijven van een brief naar een penvriend(in). Op speciaal papier, met een fijne pen en dan wachten op reactie. Dat kon soms wel weken duren. Maar in een maatschappij waarbij het gebruik van Social Media op nummer één staat en er veelal direct gecommuniceerd wordt via Whatsapp, Instagram en/of Facebook is het schrijven van een brief niet meer zo vanzelfsprekend.

De afgelopen twee weken werd er tijdens de lessen Nederlands aandacht besteed aan het project Klassenpost. Een project wat nieuw is voor het Fioretti College. Brugklasleerlingen van kader en mavo werd gevraagd om een brief te schrijven aan een voor hen nog onbekende leeftijdsgenoot. Op speciaal papier en met een fijne pen. Zo werd er niet alleen geschreven naar leerlingen uit Nederland (o.a. Bolsward, Amersfoort en Breukelen), maar ook naar Engeland, Frankrijk en zelfs Curaçao. De brief stond in het teken van jezelf voorstellen en het delen van interesses. Ook werd het onderwerp 'Waar ben jij goed in?' benadrukt.

In januari zullen de leerlingen van hun schrijfmaatje een brief terug krijgen en wordt ook daarop weer gereageerd met een tweede handgeschreven brief. Op deze manier ontstaan mooie, nieuwe contacten in andere delen van Nederland en de overige landen. De leerlingen waren erg enthousiast tijdens het schrijfproces en kijken nu al uit naar de brieven die zij gaan ontvangen.

Bekijk al het nieuws