Drie finaleplaatsen bij Olympic Moves

Drie finaleplaatsen bij Olympic Moves

Geplaatst op: woensdag 10 april 2019

Op woensdag 10 april reisden er twee zaalvoetbalteams, twee korfbalteams en één hockeyteam van het Fioretti College af naar Olympic Moves Eindhoven. Daarnaast reisden er twee unihockeyteams naar Nijmegen. Door drie teams is een plek in de finale op 7 juni op Papendal veiliggesteld. De andere teams hebben ook een knappe prestatie geleverd.

Veldhockey
Onze meisjes bovenbouw hebben voor het eerst mee gedaan aan Olympic Moves veldhockey. Dat was een groot succes! Met speels gemak en goed combinatiehockey hadden de dames met een doelsaldo van 14 doelpunten voor en 0 tegen de finaleronde gehaald. Maar er bleken nog meer sterke tegenstanders te zijn. Na nog een aantal spannende wedstrijden sloten we de dag af met een knappe derde plek!

Zaalvoetbal
De zaalvoetbalmeisjes van klas 1-2 en klas 3-4 hadden in februari de voorrondes gewonnen. Daarom mochten ze nu gaan strijden voor een ticket in de finale op 7 juni.

Het team van klas 3-4 was erg sterk. Na de eerste wedstrijd verloren te hebben, herpakten de dames zich om vervolgens de andere wedstrijden met hoge cijfers te winnen. In de finale speelden ze erg sterk en waren ze veruit de betere ploeg. Helaas eindigde de finale in een 1-1 eindstand. Er volgde een ongelooflijk spannende penaltyreeks. Nadat Indy de zesde penalty overtuigend wist te nemen, wist Luus de volgende met een ongelooflijke redding te stoppen. Dat zorgde voor de welverdiende overwinning. Een groot scorend vermogen, een geweldige keepster en de juiste teamspirit hebben mede voor het succes gezorgd. Wederom kampioen betekent een welverdiend ticket naar de finale van Olympic Moves op 7 juni op Papendal.

Ook de meisjes onderbouw deden het uitstekend. Na slechts één gelijkspel en vier spannende, maar ijzersterke wedstrijden wist dit team ongeslagen te blijven. De laatste spannende en zenuwslopende wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 4-1. Dus ook voor deze toppers een ticket naar de finale van Olympic Moves.

Korfbal
Onze school kent veel fanatieke korfbalsters. De selectie uit de onderbouw en bovenbouw ging in Eindhoven van start tegen de scholen uit de regio. Beide teams hebben een mooi spelletje korfbal laten zien, dat ook nog door het Eindhovens Dagblad mooi op beeld vastgelegd is.

De onderbouw speelde fanatiek en sportief en wist hiermee wedstrijd naar wedstrijd binnen te slepen. Alle wedstrijden werden gewonnen en zo bemachtigden zij ook een ticket naar de Finale van Olympic Moves.

De bovenbouw dames hadden helaas minder geluk en konden ondanks het harde werken de winst niet bemachtigen.

Unihockey in Nijmegen
Terwijl er in Eindhoven flink gestreden werd, kwamen er ook in Nijmegen twee teams van het Fioretti College in actie. De meisjes onderbouw unihockey lieten zich van hun beste kant zien door te starten met een prachtige 4-1 overwinning. Na een 1-1 gelijkspel in de tweede wedstrijd werd de halve finale bereikt. Daarin werd helaas verloren. Maar de derde plek is een plek om trots op te zijn. De jongens bovenbouw hadden er zin in. Helaas hadden andere scholen zich afgemeld en hierdoor slonk het aantal wedstrijden. De finale werd wel gespeeld, maar helaas verloren. Dat mocht de pret echter niet drukken. De leuke dag werd afgesloten bij een bekend wegrestaurant.

Gefeliciteerd
We wensen onze finalisten veel succes op 7 juni tijdens de landelijke finale van Olympic Moves:

  • Meisjes klas 3-4 zaalvoetbal: Indy, Mabel, Sanne, Luus, Elaine, Emme en Pien
  • Meisjes klas 1-2 zaalvoetbal: Ezgi, Janne, Anne, Maud, Danique, Nouk en Joy
  • Meisjes klas 1-2 korfbal: Luna, Sam, Simone, Dafne, Jill en Iris
Bekijk al het nieuws