Dirigeerwedstrijd Maestro Meierijstad 2017

Dirigeerwedstrijd Maestro Meierijstad 2017

Geplaatst op: maandag 20 maart 2017

Op zaterdag 18 maart vond de wedstrijd Maestro Meierijstad 2017 plaats. In de sfeervolle aula van onze school streden zes Maestro’s om te titel van Maestro Meierijstad 2017. Ruim tweehonderd bezoekers, de maestro’s én het orkest genoten van een sfeervolle avond. Elke Maestro realiseerde een kwalitatief goede uitvoering van zijn/haar stuk. Pieter van Dieperbeek tekende voor een warme, professionele en humoristische presentatie en leidde de wervelende avond in goede banen.

Na de optredens van alle Maestro’s hebben de muzikanten van het groot orkest gestemd wie de Maestro 2017 moest worden. Deze stemming, in combinatie met het professionele oordeel van Michiel van Vliet, had als uitkomst dat Bram van den Boogaart met zijn uitvoering van Pomp and Circumstance (ook bekend als Land of Hope and Glory) winnaar werd van Maestro Meierijstad 2017.

Maar alle Maestro’s mogen zich winnaar voelen. Ze hebben zich in korte tijd het dirigeren eigen gemaakt en een prachtige uitvoering neergezet. Dat laat zien dat het stuk voor stuk toppers zijn. De samenwerking tussen de Maestro’s en het groot orkest van Frisselstein maakten dit project tot een feestje voor iedereen.

Het publiek heeft genoten en Pieter van Dieperbeek constateerde dat dit evenement een herhaling verdient. Muziekvereniging Frisselstein zal dit evenement zeker nogmaals organiseren. Tijdens het concert hebben zich al diverse mensen aangemeld om ook een keer als Maestro te mogen deelnemen.

Bekijk al het nieuws