Creatieve producten van 2 maanden thuisonderwijs

Creatieve producten van 2 maanden thuisonderwijs

Geplaatst op: vrijdag 05 juni 2020

Wie mocht denken dat onze leerlingen tijdens de corona-crisis niet hard gewerkt hebben, heeft het mis. Tijdens het online onderwijs zijn onze leerlingen bij alle vakken flink uitgedaagd. Zo ook bij Kunst & Cultuur! Voor de vakken beeldende vorming en muziek hebben de leerlingen thuis gewerkt aan tutorials en de opdracht 'Meestervervalsers'. Dat heeft prachtige resultaten opgeleverd, die we graag met u willen delen.

Tutorials
Onze onderbouwleerlingen hebben tijdens de corona-crisis tutorials gemaakt. De instructievideos mochten gaan over iets wat ze goed kunnen. Bij deze opdracht ging het niet alleen om het creatieve aspect, maar werd er ook een beroep gedaan op technische vaardigheden en probleemoplossend vermogen. De filmpjes moesten bewerkt worden in een videobewerkingsprogramma op de laptop of in een app op de telefoon. Achtergrondmuziek, voice-over, titels en tekstkaders waren ook onderdelen die gebruikt moesten worden. Het heeft fraaie resultaten opgeleverd. Sommige leerlingen en hun ouders hebben toestemming gegeven om hun werk te publiceren:

Meestervervalsers
Tijdens de opdracht 'Meestervervalsers' werd een flink beroep gedaan op het creatief en probleemoplossend vermogen van onze onderleerlingen. Dat heeft fraaie resultaten opgeleverd. De leerlingen konden kiezen uit een reeks bekende kunstwerken en mochten die vervalsen met natuurlijke materialen, afvalmaterialen, levende materialen, ambachtelijke materialen of iets anders. De resultaten zijn verbluffend. Hulde aan onze hardwerkende leerlingen, die op afstand de uitdaging aangegaan zijn om de aangereikte 'creatieve puzzels' op te lossen! Bekijk de filmpjes van onze meestervervalsers in spe:

Bekijk al het nieuws