BWI-leerlingen bezoeken de Dutch Design Week

BWI-leerlingen bezoeken de Dutch Design Week

Geplaatst op: vrijdag 25 oktober 2019

De derdejaars leerlingen Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) hebben onlangs de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven bezocht. Onder leiding van hun CKV-docenten hebben de leerlingen een leuke en leerzame dag gehad. Tijdens de DDW vind je, verspreid over meer dan 100 locaties, projecten uit het volledige ontwerpspectrum.

Drie grote locaties zijn het Klokgebouw, Vershal Het Veem en het Ketelhuisplein. In het Klokgebouw draait alles om technologie en innovatie. Daar hebben onze leerlingen vooral de prachtige ideeën en ontwikkelingen bekeken en beleefd. Beleving vinden we heel belangrijk om onze leerlingen mee te geven.

Vormgevers kijken met een kritische blik naar de wereld om hen heen. Dat is op dit moment belangrijker dan ooit. Ze buigen zich over maatschappelijke vraagstukken als klimaat, vervuiling en sociale- en culture kwesties. In deze vraagstukken doet de ontwerper een stapje terug als eigenaar. Het ontwerp is hier een gedachtegang of een startpunt om tot een oplossing te komen. Het eindresultaat staat nog niet vast, maar wordt gedragen door maatschappij zelf.

De leerlingen zijn tijdens de lessen BWI en CKV ook met vormgeving bezig en het is goed om te laten zien dat het klimaat een belangrijke inspiratiebron kan zijn voor het ontwerpproces. We hopen dat we door middel van een bezoek aan de Dutch Design Week in Eindhoven daaraan iets hebben kunnen bijdragen.

Bekijk al het nieuws