Bijeenkomst vakkenkeuze mavo leerjaar 2

Bijeenkomst vakkenkeuze mavo leerjaar 2

Geplaatst op: vrijdag 15 november 2019

Op donderdag 12 december is er een informatieavond voor de tweedejaars mavo-leerlingen én hun ouders over de te kiezen vakken. De docenten van deze vakken informeren u tijdens de informatieavond over de inhoud van hun vak in de bovenbouw en wat er van de leerling wordt verwacht. Zo kan er een weloverwogen keuze gemaakt worden.

Het programma is als volgt:

  • Om 18.30 uur is er een algemene voorlichting in de aula. Hier krijgt u uitleg over de vakken Dienstverlening & Producten en Technologie & Toepassing. De overeenkomsten en de verschillen worden uitgelegd. Uw zoon/dochter kiest aan het eind van dit schooljaar voor één van deze twee vakken.
  • Om 19.00 uur is er een voorlichting in een lokaal met de mentor van uw zoon/dochter over LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding ). Hier wordt uitleg gegeven over LOB, wat de school hieraan doet en wat u als ouder kunt doen.
  • Vanaf 19.45 uur krijgt u klassikaal uitleg over de vakken biologie, economie en nask1. Deze drie vakken zijn in de onderbouw opgenomen in de vakken Mens & Maatschappij en Mens & Natuur en daarom willen we uw zoon/dochter en u voorlichten over deze ‘nieuwe’ vakken in de bovenbouw. Alle tweedejaars mavo-leerlingen kiezen aan het eind van dit schooljaar twee van de drie vakken.

Er zijn in totaal 3 rondes waar u zich voor kunt inschrijven. Wilt u deze LOB keuzeavond bijwonen, klik dan hier om u en uw kind in te schrijven.

Wil uw zoon/dochter naar de kaderberoepsgerichte leerweg overstappen, dan kan hij/zij zich ook aanmelden voor één van de profielen. De leerling neemt dan contact op met de decaan.

Bekijk al het nieuws