Alle School-CD's te beluisteren via Spotify

Alle School-CD's te beluisteren via Spotify

Geplaatst op: woensdag 06 november 2019

Op het Fioretti College besteden we al twee decennia lang veel aandacht aan de muzikale ontwikkeling van onze leerlingen. Dat gebeurt niet alleen op praktische en persoonlijke wijze tijdens de reguliere muzieklessen, maar ook in de pauzes en na school met onze schoolbandjes. Leerlingen die graag willen leren zingen of een instrument bespelen, of die op dit vlak al gevorderd zijn, kunnen zich inschrijven voor deze schoolbandjes. Elk jaar begeleiden een aantal enthousiaste muzikale collega's deze bandjes en zijn er minstens tien bandjes met beginners en gevorderden.

Open Podium
Natuurlijk is het ook leuk om te laten horen wat je kunt. Daarom organiseren we elk jaar een Open Podium. Voorheen gebeurde dat in de aula van de school, maar inmiddels al twee keer samen met de jonge muzikanten van het Zwijsen College in theater De Blauwe Kei. Dat evenement draagt de toepasselijke naam 'Come Together'.

School-CD
Elk jaar duiken vier of vijf schoolbandjes een dag de studio in om een zelfgeschreven nummer op te nemen. Dat gebeurt in de de Energy Studio in Mariaheide. Tot twee jaar geleden verschenen die nummers op een heuse School-CD. Daarvan zijn er inmiddels al 16 verschenen. Omdat het draaien van CD's niet meer echt van deze tijd is, is er sinds kort een Spotify-kanaal geopend, waarop alle CD's te beluisteren zijn. Excuses, dat is niet helemaal waar... behalve de opnames voor editie 17, want door een klein technisch probleempje zijn die songs nog niet te beluisteren. Maar alle 16 CD's die daaraan vooraf gingen wel. Ga naar www.spotify.com, maak een gratis account aan en toets in: Fioretti College Presenteert. We wensen iedereen veel luisterplezier.

Bekijk al het nieuws