Afsluiting talenturen Ondernemerschap

Afsluiting talenturen Ondernemerschap

Geplaatst op: maandag 29 januari 2018

Tijdens de talenturen konden eerste- en tweedejaars leerlingen van het Fioretti College kennismaken ondernemerschap. Het idee hiervoor was ontwikkeld door de Kreatech Fabriek en het werd uitgevoerd door Phoenix Cultuur. Een tiental leerlingen koos voor deze workshop. Antoon Vanhouttem van IBN was tijdens de eerste les te gast om de leerlingen uit te dagen een prototype te maken van een functioneel product. Via een stappenplan maakten de leerlingen kennis wat er allemaal komt kijken bij een ondernemerstraject, van eerste idee tot pitch bij de klant.

Op maandag 29 januari, tijdens de laatste van negen lessen, was Antoon Vanhouttem opnieuw te gast, om als jury te bekijken wat de leerlingen bedacht en gebouwd hadden, onder leiding van Phoenix-docent Frank Ulijn en Fioretti-docent Wilbert Dirkx. De leerlingen mochten in tweetallen hun producten presenteren.

Klik hier om enkele foto's te bekijken van de presentaties.

Nina Brugmans en Aya Biyadat presenteerden een hesje voor de meisjes van hun voetbalclub, zodat ze voortaan niet meer in de zweethesjes van de jongens hoefden te trainen. Max van de Pol toonde een prototype van een nieuwe racewagen, die hij samen met Joep van Zutphen gebouwd had. Joep was helaas ziek. Diego Steenbakkers-Casares en Daan van der Pas presenteerden een designlamp, die alle kanten op kan schijnen. Jarno Pepers en Tygo Boejharat hadden een zure matten machine gebouwd, geïnspireerd op een idee dat ze op de basisschool al hadden.

Freek Verkampen (m1l) en Luuk de Vos (m2k) waren de winnaars met hun chill-kamer. Omdat Luuk ziek was, moest Freek het product alleen pitchen, maar dat ging hem goed af. De chill-kamer is een soort kast, met daarin een luie stoel, televisie, spelcomputer en muziekinstallatie. Die kun je in je huis zetten en daarin kun je lekker chillen, zonder gestoord te worden door huisgenoten.

Antoon Vanhouttem had voor de twee winnaars een bioscoopbon meegebracht. De producten zullen tijdens de Open Dag getoond worden.

Bekijk al het nieuws