Nieuws

Schoolvakanties 2018-2019

Schoolvakanties 2018-2019

In dit bericht hebben we de schoolvakanties van het schooljaar 2018-2019 voor u op een rijtje gezet. Noteer ze in uw agenda, zodat u er rekening mee kunt houden in uw (vakantie)planning. Binnenkort publiceren we ook de schoolvakanties voor het schooljaar 2019-2020. Natuurlijk zijn de vakantieroosters het gehele jaar door te downloaden via deze website. Zo kunt u altijd even checken hoe het ook alweer zit.

Verbindingen tussen sport en techniek

Verbindingen tussen sport en techniek

Tijdens de Fio-week hebben de tweedejaars vmbo-leerlingen deelgenomen aan een LOB-activiteit. Die bestond uit drie delen, waarbij ze kennismaakten met de wereld van de techniek. Onderdeel 1 was een combinatie van Aikido en techniek. Op een sportieve en aansprekende manier ontdekten de leerlingen de vele mogelijkheden van techniek. Onderdeel 2 was een interactief bordspel met filmpjes, dat in de klas gespeeld werd. Onderdeel 3 was reflecteren op het geleerde. In de LOB-methode Qompas hebben de leerlingen een reflectieformulier ingevuld. Het was een leerzame dag!

Inschrijving begonnen voor Ardennenkamp 2018

Inschrijving begonnen voor Ardennenkamp 2018

In het derde leerjaar vindt er voor de leerlingen mavo en vmbo een kennismakingskamp plaats. Dat kamp wordt door school georganiseerd in samenwerking met LPM Durbuy. De basis- en kaderberoepsleerlingen gaan op kamp van 3 t/m 5 september en de mavo-leerlingen van 5 t/m 7 september. In de week van 28 mei t/m 1 juni krijgen alle huidige tweedejaars leerlingen een presentatie over het Ardennenkamp. Ze hebben tot en met 22 juni om zich in te schrijven. Wij gaan ervan uit dat alle leerlingen deelnemen aan het kamp.

Ralph wint prijsvraag Procestechniek

Ralph wint prijsvraag Procestechniek

Tijdens de Week van de Procestechniek zijn 12 leerlingen van het Fioretti College op bezoek geweest bij Fransen Gerrits BV in Erp. Het bedrijf hoopt dat veel leerlingen later in de procestechniek verder zullen gaan. Stage lopen de voerspecialist behoort dan tot de mogelijkheden.