Zinvolle EHBO-lessen bij Mens & Natuur

Zinvolle EHBO-lessen bij Mens & Natuur

Geplaatst op: vrijdag 03 juli 2015

Tijdens de laatste twee lesweken van het schooljaar 2014-2015 zijn alle tweedejaars leerlingen bij het vak Mens & Natuur bezig geweest met lessen EHBO. Ze hebben tijdens deze lessen verschillende vaardigheden geleerd en geoefend. Door het aanbieden van deze lessen heeft ook dit jaar de gemeente Veghel daarmee ruim 300 inwoners meer die kunnen reanimeren. De leerlingen hebben vaardigheden geleerd als het aanleggen van verbanden, een bewusteloos persoon in de stabiele zijligging leggen, reanimeren en het gebruik van de AED.

De leerlingen hebben hiermee een officieel brevet gehaald via de organisatie DAN (Divers Alert Network), die deze cursus ‘Basic Life Support’ voor de leerlingen aanbiedt. Vijf docenten Mens & Natuur zijn geschoold door meneer Klomp tot instructeur BLSD.

De docenten Mens & Natuur van het Fioretti College hopen natuurlijk dat de leerlingen de geleerde vaardigheden nooit in praktijk hoeven te brengen. Toch blijkt dat het goed kunnen reanimeren een belangrijke vaardigheid is waar veel over te doen is in de politiek en de media. Dit onderstreept nog eens het belang van het aanbieden van deze EHBO-lessen.

De kennis die de leerlingen in klas 1 en 2 geleerd hebben over het menselijk lichaam komt ook bij deze lessen weer terug. Daarom passen ze perfect binnen het vakgebied en zijn ze een zinvolle afsluiting van twee jaar Mens & Natuur.

Klik hier om enkele foto's van de lessen te bekijken.

Bekijk al het nieuws