Week van Respect uiterst zinvol

Week van Respect uiterst zinvol

Geplaatst op: vrijdag 11 november 2016

In klas 1 en 2 is uitgebreid aandacht besteed aan de Week van Respect. Voor de leerlingen zijn er diverse activiteiten georganiseerd, onder leiding van meneer Arts, meneer Smith en meneer van Eijk. Meneer Arts speelde zelf ook mee in een aansprekend introductiefilmpje over het thema. Wethouder Margriet Bräuner van de gemeente Veghel bracht een bezoek aan de school en heeft in de mavo-klassen gesproken met de leerlingen over respect en pesten. Ze eindigde haar bezoek met een mooie metafoor over de blijvende littekens die pesten achter kan laten.

Brugklassen
De eerstejaars basis-, kader- en mavo-leerlingen zijn op donderdag 10 november aan de slag gegaan met thema’s als identiteit, veiligheid, vertrouwen in elkaar, jezelf kunnen zijn, vriendschap én - niet onbelangrijk - humor. De leerlingen hebben ook nagedacht over kinderrechten. Zo vanzelfsprekend als die in Nederland zijn, zo ver kunnen die in andere landen te zoeken zijn. Daarna volgde een leuke fotoshoot, waarbij elk groepje een kinderrecht uit ging beelden. Veel klassen besloten de dag met het een openhartige discussie over een veilig en respectvol klassenklimaat.

Tweedejaars
Op dinsdag 8 en woensdag 9 november hebben alle tweedejaars leerlingen de voorstelling 'Klappen voor Bart' bezocht. Met een flinke gezonde dosis humor heeft Bart Melief vier shows opgevoerd in de aula. Het doel van de voorstelling was om onze leerlingen op een preventieve en positieve manier bewust te maken van de gevolgen van pestgedrag. De dag erna is er uitgebreid stilgestaan bij de voorstelling.

Filmpje
Klik hier om het introductiefimpje te bekijken.

Foto's
Klik binnenkort hier om de foto's te bekijken.

Bekijk al het nieuws