Voorlichting voor ouders groep 8 leerlingen

Voorlichting voor ouders groep 8 leerlingen

Geplaatst op: vrijdag 14 oktober 2016

Voor de kinderen die nu in groep 8 zitten, komt het einde van de basisschoolperiode snel naderbij. Begin maart moet u als ouders/verzorgers uw zoon of dochter aanmelden voor het vervolgonderwijs. Samen met uw kind staat u daarom nu al voor een belangrijke beslissing: Welk type school past het best bij het niveau en het karakter van uw kind? Ongetwijfeld heeft u op de basisschool al veel informatie gehad. We kunnen ons voorstellen dat het prettig is om nader kennis te maken met de verschillende vormen van voortgezet onderwijs in Veghel.

Voorlichtingsavonden
Het Fioretti College en het Zwijsen College organiseren daarom op beide scholen voorlichtingsavonden. Hieronder vindt u eerst een beschrijving van de avonden op het Zwijsen College, omdat die een week eerder plaatsvinden dan die op het Fioretti College. Daarna leest u meer over de avonden op onze school.

Zwijsen College
Informatie over het Zwijsen College wordt gegeven op maandag 21 november en dinsdag 22 november op het Zwijsen College, PWA Sportpark 15 in Veghel.

Dit jaar zijn uw kind(eren) uit groep 8 ook van harte uitgenodigd om op deze avond een workshop te volgen. Alle leerlingen worden in januari ook weer uitgenodigd om actief mee te doen tijdens de open lesmiddagen.

Het programma op het Zwijsen College duurt op beide avonden van 19.00 uur tot 20.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid om koffie of thee te drinken.

U kunt kiezen uit de volgende opties: 

  • havo (havo/mavo & havo/vwo) 
  • vwo (havo/vwo & vwo+, inclusief gymnasium).

Om de avonden organisatorisch goed te laten verlopen, kunt u zich voor het Zwijsen College aanmelden tot vrijdag 18 november 2016.

Fioretti College
Informatie over het Fioretti College wordt gegeven op maandag 28 november en dinsdag 29 november 2016 op het Fioretti College, Muntelaar 4 in Veghel. Deze avonden zijn alleen voor ouders/verzorgers. Alle leerlingen worden namelijk in januari uitgenodigd om actief mee te doen tijdens de Fioretti Doedagen.

Het programma op het Fioretti College is op beide avonden als volgt:

  • van 19.00 - 20.00 uur: bezoek aan één schooltype naar keuze
  • van 20.00 - 20.15 uur: koffiepauze en gelegenheid om van lokaal te wisselen
  • van 20.15 - 21.15 uur: bezoek aan één ander schooltype naar keuze.

 U kunt kiezen uit de volgende opties:

  • praktijkonderwijs (PrO)
  • vmbo (mavo, kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg)

Om de avonden organisatorisch goed te laten verlopen, kunt u zich voor het Fioretti College aanmelden tot vrijdag 25 november 2016.

Aanmelden via voveghel.nl
U kunt zich vanaf zaterdag 22 oktober aanmelden voor de voorlichtingsavonden op het Zwijsen College en/of het Fioretti College via de website www.voveghel.nl. U krijgt na aanmelding meteen via de mail een bericht over het lokaal waarin u verwacht wordt. Het lokaal wordt in dat bericht aangeduid met een letter. Bij binnenkomst ziet u welk lokaal correspondeert met deze letter. Wij raden u dus aan om het bericht mee te brengen op deze avond. We hopen vele ouders/verzorgers op de voorlichtingsavonden te mogen begroeten!

Bekijk al het nieuws