Voorlichting over cybercrime in mobiel lab

Voorlichting over cybercrime in mobiel lab

Geplaatst op: zaterdag 15 november 2014

Virussen, malware, cryptoware, hacking, identiteitsfraude, phishing, klikfraude, grooming, verkoopfraude; het wordt allemaal gerekend tot cybercriminaliteit. Cybercrime is criminaliteit waarbij gebruik wordt gemaakt van ICT. Politie en het Openbaar Ministerie werken hard om cybercrime tegen te gaan. Helaas blijkt het lastig te bestrijden. Voorlichting voor jongeren is belangrijk en voorkomt een hoop problemen. Maandag 17 en dinsdag 18 november staat de politie met een mobiel lab op school en krijgen de derde en vierde klassen voorlichting.

Het Mobile Media Lab is een vrachtwagen, die speciaal is omgebouwd tot mobiele onderzoeksruimte. Met deze testtruck rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar de mening over en ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Denk hierbij aan de website politie.nl, de politie app, folders en de social media accounts (Facebook en Twitter). Het Mobile Media Lab is ingericht met de nieuwste technologiën en bestaat uit een onderzoeksruimte en een interviewruimte. Met deze truck kan de politie makkelijk overal in Nederland onderzoek doen.

Op het Fioretti College zullen leerlingen tijdens hun lessen maatschappijleer groepsgewijs de truck betreden om daar vervolgens interactief te reageren op thema’s als veiligheid, communicatie en risicogedrag.

Klik hier voor meer informatie over cybercrime op de website van Mediawijsheid.nl.

Bekijk al het nieuws