Volgend jaar in 4-mavo? Ga mee naar Berlijn!

Volgend jaar in 4-mavo? Ga mee naar Berlijn!

Geplaatst op: donderdag 09 april 2015

In het begin van het nieuwe schooljaar gaan we naar Berlijn. Dat doen we met de leerlingen die aankomend schooljaar in 4-mavo zitten. De reis is gepland van woensdagochtend 16 september tot en met zaterdagochtend 19 september 2015. We hebben nog een aantal plekjes vrij, dus schrijf je snel in. Waarom Berlijn? Berlijn is dé stad, die je bezocht moet hebben! De hoofdstad van Duitsland heeft zo’n 3,3 miljoen inwoners. Berlijn is rijk aan cultuur en geschiedenis maar ondertussen ook über-hip!

Sinds de val van de muur (1989) hebben de inwoners van Berlijn het roer drastisch omgegooid. In de stad wonen veel kunstenaars en andere creatievelingen, wat de stad zo interessant en divers maakt. De verschillen tussen het oude Oost- en West-Berlijn zijn ook nog steeds zichtbaar. Een karakteristieke stad in een modern jasje.

Tijdens de excursie bezoeken we uiteraard de bekende trekpleisters zoals de Brandenburger Tör, East Side Gallery, Siegessaule en Checkpoint Charlie. Te voet, op de fiets en met de bus zullen we de stad doorkruisen en op de mooiste plekjes zullen we even stil blijven staan!

Voor Berlijn geldt: 'Berlin ist mehr ein Weltteil als eine Stadt'. (Berlijn is meer een werelddeel dan een stad).

Enthousiast geworden om mee te gaan naar Berlijn? Stuur je inschrijfformulier - dat je per mail hebt ontvangen - vóór 23 april 2015 naar mevrouw Krul (rkr@fioretticollege.nl).

Bekijk al het nieuws