Toplassers op het Fioretti College

Toplassers op het Fioretti College

Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2015

Op dinsdag 17 maart deden Niels van Heck en Rutger Timmer uit klas km4h mee aan de regionale Brabantse Kampioenschappen lassen op het Summa College in Bladel. Beide jongens kregen als opdracht om een poppetje te lassen. Ze gebruikten allebei een andere techniek. Niels werd eerste met BMBE-lassen, wat staat voor booglassen met beklede electroden. Rutger werd tweede met MIG/MAG-lassen. Hierbij wordt een pistoolvat gebruikt waar continu lasdraad uit blijft komen, wat het extra moeilijk maakt om zuiver te lassen.

Niels en Rutger hebben voor deze knappe prestatie een certificaat gekregen waarmee zij het praktijkgedeelte op het Fioretti College hebben afgerond. Daarmee hebben ze niveau 1 behaald. Naast de individuele prijs wonnen deze technische jongens samen de schooltrofee. Die kun je alleen winnen als je als duo de meeste punten haalt. De laatste keer dat de trofee door leerlingen van het Fioretti College werd gewonnen, was in 2003.

Niels en Rutger gaan nog een uitdaging aan, want op woensdag 25 maart nemen zij deel aan de Nederlandse Kampioenschappen in Borne op vmbo De Spindel. Heel veel succes toegewenst!

Bekijk al het nieuws