Stagebureau M2G op ondernemersbeurs

Stagebureau M2G op ondernemersbeurs

Geplaatst op: donderdag 11 september 2014

Alle bovenbouwleerlingen van mavo, vmbo en praktijkonderwijs (PrO) lopen stage bij bedrijven en instellingen in hun regio. In de regio Veghel, Uden en Schijndel vinden vrijwel alle leerlingen een passende stageplek. Dat is iets om op trots op te zijn in deze tijd. Er wordt hard aan gewerkt door de stagecoördinatoren en -begeleiders van het Fioretti College, het Udens College en het Elde College. Maar met name ook door Jeanne Dirks, coördinator van het gezamenlijke stagebureau Match2Gether.

Op dinsdag 9 en woensdag 10 september was het stagebureau vertegenwoordigd op de ondernemers- en banenbeurs DEAL2014. Deze beurs voor en door ondernemers bood een kijkje in de keuken van het regionale bedrijfsleven met hun producten en diensten. Twee dagen lang konden de deelnemers netwerken, zakenrelaties ontmoeten en deelnemen aan interessante workshops en lezingen. Jeanne Dirks heeft deze kans benut om het stagebureau goed op de kaart te zetten bij de lokale ondernemers. "Per jaar hebben de drie scholen zo'n 1250 leerlingen die stage moeten lopen", geeft Jeanne Dirks aan. "DEAL2014 was een mooie gelegenheid om bestaande contacten aan te halen en nieuwe contacten te leggen. Op termijn levert dat weer nieuwe stageplekken op."

Als coördinator beheert en actualiseert Jeanne Dirks de website www.match2gether.nl. Leerlingen kunnen via deze website een passende stage vinden, krijgen via hun mentoren en vakdocenten tips, of gaan zelf actief op zoek. “In het laatste geval levert dat vaak interessante nieuwe adressen op voor het stagebureau”, vertelt Jeanne Dirks. “We hebben in de afgelopen jaren een schat aan waardevolle contacten opgebouwd met bedrijven en instellingen. Onze leerlingen lopen stage in allerlei branches, zoals Techniek, Horeca, Economie, Zorg & Welzijn, Uiterlijke Verzorging en Landbouw.”

Bekijk al het nieuws