Sportdagen PrO succesvol voor Fioretti

Sportdagen PrO succesvol voor Fioretti

Geplaatst op: donderdag 21 mei 2015

Ieder jaar hebben onze PrO-leerlingen een sportdag waarbij ze het opnemen tegen vier andere scholen voor Praktijkonderwijs. Dat zijn de scholen uit Schijndel, Boxtel, Oss en Den Bosch. Voor de bovenbouwleerlingen was de sportdag dit jaar in Oss. De sportdag voor de onderbouwleerlingen vond plaats in Schijndel. Het belangrijkste doel van de sportdagen was om natuurlijk de sportieve prestatie. Maar ook Fair Play was een belangrijk element. Onze PrO-leerlingen hebben het allebei laten zien.

Bovenbouw sportdag
Voor de bovenbouwleerlingen was 14 april een dag om niet snel te vergeten. De leerlingen hebben namelijk uitzonderlijk goed gepresteerd! De hele dag hebben ze zich dapper en strijdvaardig getoond. Er zijn verschillende onderdelen gewonnen, waaronder jongensvoetbal, meidenvoetbal, atletiek en uni-hockey. Maar nog belangrijker is dat álle leerlingen goed gepresteerd hebben. Na wat lastig rekenwerk bleek dat het Fioretti College de best presterende school was. Dat is een prachtige prestatie. Er is ook met veel plezier en op sportieve wijze gespeeld. Zouden we dat volgend jaar weer kunnen evenaren?

Onderbouw sportdag
Voor veel leerlingen van de onderbouw was dit de eerste sportdag. Helaas was de vorige editie afgelast vanwege het slechte weer. Op dinsdag 20 mei was het zover. De leerlingen konden in schijndel aan vijf onderdelen meedoen: zeskamp, uni-hockey, meidenvoetbal, voetbal Europa League en voetbal Champions League.

Halverwege de dag stonden de teams er heel erg goed voor! Verschillende teams hadden bij de zeskamp nagenoeg alles gewonnen. Twee Europa League teams strijdden voor de finale. Het Champions League team stond nog op een plek voor het erepodium en bij uni-hockey stonden beide teams in de halve finale.

Aan het eind van de dag, na intensief, goed en sportief spel, kon de balans opgemaakt worden: Kampioen in de Europa League, Kampioen bij het meidenvoetbal, tweede plek bij de zeskamp, tweede en derde plek bij het uni-hockey.

Sportiefste school
Doordat ook alle andere teams zo goed hun best hadden gedaan, werd het Fioretti College uitgeroepen tot sportiefste school! Dat belooft wat voor de bovenbouw sportdagen in de toekomst.

Al met al kijken wij als gymsectie van PrO trots terug op de sportdagen. Prestatie en sportief spel waren een gouden combi!

Bekijk al het nieuws