Schrijvers te gast op school

Schrijvers te gast op school

Geplaatst op: maandag 07 juli 2014

In de laatste lesweek hebben alle vakdocenten van leerjaar 1 mavo en vmbo gezorgd voor een alternatief programma voor hun vak. De docenten van Nederlands hebben twee schrijvers uitgenodigd om hun verhaal te vertellen aan alle kaderberoeps- en mavo-leerlingen. Op maandag 30 juni kwam Elle van den Bogaart. Deze schrijfster schrijft boeken over allerlei onderwerpen die pubers mee kunnen maken. Ze las voor uit haar boek 'Prooi' en ook nog uit 'De gele scooter'. Ze vertelde hoe ze schrijver geworden was en hoe haar verhaal een boek wordt.

Op dinsdag 1 juli kwam Rom Molemaker op school. Hij vertelde over zijn boek waarvan het verhaal zich afspeelt in een jeugdgevangenis. Voor dit boek 'Een gang met gele deuren' heeft de schrijver een bezoek gebracht aan een jeugdgevangenis en daar heeft hij ook gesproken met pubers die daar zaten. Zijn verhaal vonden onze leerlingen erg boeiend en ze luisterden dan ook ademloos toen Rom een stukje voorlas.

In de bibliotheek zijn veel boeken van deze twee schrijvers te leen. Mocht je dus een boek zoeken voor in de vakantie of voor een fictieopdracht in de klas, denk aan deze schrijvers!

Bekijk al het nieuws