PrO-voetballers naar finale in Utrecht

PrO-voetballers naar finale in Utrecht

Geplaatst op: dinsdag 15 april 2014

Op vrijdag 11 april werd er bij voetbalvereniging Best Vooruit een 4x4 voetbaltoernooi georganiseerd. Dit toernooi was speciaal voor Praktijkonderwijs leerlingen. Er werd bij de jongens gespeeld in twee leeftijdscategorieën: 12 t/m 14 jaar en 15 t/m 18 jaar. Het Fioretti College deed in beide categorieën met één team mee. Mocht de finale worden bereikt op deze dag dan volgde plaatsing voor de landelijke finaledag in Utrecht op 6 juni. Om de teams te formeren is er vanaf november een heuse selectieprocedure in gang gezet.

Alle jongens van PrO konden zich inschrijven. Eerst werd er gevoetbald op het plein, daarna in de zaal en op het veld. Steeds werden de selecties smaller, totdat er twee teams van 6 spelers overbleven. Klik hier voor de foto's van beide teams.

Team bovenbouw
Team bovenbouw startte voortvarend. De eerste drie wedstrijden werden redelijk makkelijk gewonnen. De jongens wisten elkaar goed te vinden. Helaas werd er ook een wedstrijd verloren en moesten de laatste twee wedstrijden gewonnen worden om eerste te worden in de poule, om zo gunstig uit te komen in een eventuele kwartfinale. Gelukkig herstelden de jongens zich goed. De laatste twee wedstrijden werden ook gewonnen. Team bovenbouw moest de kruisfinale spelen tegen de nummer 2 uit de andere bovenbouw poule. Mocht deze wedstrijd gewonnen worden, zouden ze zich plaatsen voor de finale en dus ook meteen voor de landelijke finaledag in Utrecht.

Deze kruisfinale bleek lastig te zijn. De tegenstander hing met al hun spelers voor het (kleine) doel en het bleek erg lastig om zo te scoren. Toch werd er een opening gecreëerd om te scoren! De wedstrijd werd gewonnen en team bovenbouw ging naar de finale. Ook plaatsing voor Utrecht was nu zeker. In de finale bleef het lang spannend. 1-1 was het tot enkele seconden voor tijd. Helaas was de tegenstander net iets scherper en scoorden zij de 2-1. Een paar seconden later klonk het eindsignaal. De jongens waren teleurgesteld, maar lang duurde dit niet bij de gedachte dat op vrijdag 6 juni de landelijke finale op hen wacht.

Team onderbouw
Voor team onderbouw was na de eerste wedstrijd al duidelijk dat het toernooi een zware kluif zou worden. Ze kregen enkele fysiek sterke ploegen tegen. De eerste wedstrijd werd verloren, daarna volgde een gelijkspel. Hierna won team onderbouw zijn eerste wedstrijd. De jongens kregen iets meer geloof in hun eigen spel. Na de pauze werd er als een team erg hard gewerkt en dit resulteerde er in dat er wedstrijden werden gewonnen. Tot de laatste wedstrijd bleef het spannend welke teams er uit deze poule door zouden gaan naar de kruisfinale. De laatste wedstrijd moest worden gewonnen door team onderbouw om door te gaan als nummer 2 uit de poule. De spanning was voelbaar, maar het lukte! Een erg goede prestatie van de jongens.

In de kruisfinale werd er gespeeld tegen een erg fysieke ploeg. De jongens konden hier moeilijk mee omgaan en moesten regelmatig tikken incasseren. Ze bleven proberen en keihard werken, maar helaas werd de wedstrijd verloren. Net geen Utrecht dus voor team onderbouw.

Eindbalans
Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde dag. De jongens hebben als een team gewerkt. Team onderbouw moedigde team bovenbouw aan en andersom. De sfeer was goed! Wij, de sectie LO PrO, willen Meneer Berger bedanken voor zijn inzet als coach. Op naar Utrecht op 6 juni!

Bekijk al het nieuws