Politie en leerlingen leren van elkaar

Politie en leerlingen leren van elkaar

Geplaatst op: woensdag 03 december 2014

Onlangs was de nationale politie aanwezig op het Fioretti College. Er kwam een enorme truck met oplegger voorrijden, met daarin het Mobile Media Lab. Met dit onderzoekslab rijdt de politie door Nederland voor onderzoek. Onderzoek naar de mening over en ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Denk aan de website politie.nl, de politie-app, folders en de Facebook- en Twitter-accounts. Op 17 en 18 november werden als onderdeel van de les Maatschappijleer diverse klasjes geformeerd.

Die klasjes bogen zich over de jeugdsite van de politie: www.vraaghetdepolitie.nl en konden meedenken over de lay-out en de inhoud van de website. Sluit de site aan bij de behoefte van de jeugd? Wat kan beter of anders en hoe kan de politie nog beter aansluiting vinden bij de jeugd?

Terwijl de politie leerde van het gebruik van jongeren op de sociale media, werden leerlingen voorgelicht over de jeugdsite, met onderwerpen als online cybercrime, pesten, alcohol en drugs. Via anonieme vraagstellingen op laptops werd een goed beeld gekregen van de behoeften, zodat de politie de jeugdsite weer verder kan verbeteren.

Diverse discussies daarna leverden mooie inzichten op over hoe de jeugd digitaal communiceert op hun mobieltjes en welke ontwikkelingen er gaande zijn.

Klik hier voor meer informatie over het Mobile Media Lab.
Klik hier om naar de jeugdsite van de politie te gaan.

Bekijk al het nieuws