Perfect Host en Topkok opleidingen

Perfect Host en Topkok opleidingen

Geplaatst op: woensdag 23 september 2015

De opleiding Topkok is een groot succes. Deze opleiding is een samenwerking tussen ROC de Leijgraaf en het Fioretti College. De theorie wordt gegeven op ROC de Leijgraaf en de praktijk inde schoolkeuken en het schoolrestaurant van het Fioretti College. Vanaf komend schooljaar (2016-2017) zal ook de opleiding Perfect Host (gastheer/gastvrouw) van start gaan in Veghel. Vierdejaars leerlingen HBR (Horeca, Bakkerij & Recreatie) kunnen zich al aanmelden voor één van beide opleidingen. De opleidingen duren drie jaar en vinden plaats op beide schoollocaties.

Na het behalen van het vmbo-diploma (basis, kader of mavo) start de leerling met het vaktechnische deel van de opleiding Niveau 2. Daarna stroomt de leerling automatisch door naar het opleidingsdeel Zelfstandig Werkend niveau 3.

De opleiding duurt drie jaar; de eerste twee jaren in BOL-vorm en het derde jaar in BBL-vorm. Veel praktijk dus! De opleidingen Perfect Host en Topkok streven ernaar dat leerlingen de nodige praktijkervaring opdoen bij verscheidene horecagelegenheden.

Met het diploma Perfect Host (zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw) of Topkok (zelfstandig werkend kok) op zak kun je zo aan de slag bij bedrijven in de horeca of cateringorganisaties. Maar je kunt ook verder leren en jezelf verder ontwikkelen. Zo kun je doorstromen naar de opleiding Manager/Ondernemer Horeca. Ook zijn er diverse gespecialiseerde cursussen en trainingen binnen de horecabranche.

Voor nadere informatie kun je terecht bij meneer W. Hanegraaf van het Fioretti College. Het algemene telefoonnummer is 0413-340575.

Bekijk al het nieuws