Oud-leerling Koen kampioen jonge koks

Oud-leerling Koen kampioen jonge koks

Geplaatst op: vrijdag 16 januari 2015

Koen van den Hurk, oud-leerling van het Fioretti College, is de winnaar van het Zilveren Koksmes. Op van 14 januari kreeg hij de prijs als nationaal kampioen jonge koks uitgereikt door Albert Kooy, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De wedstrijd werd georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 3.100 leden, in samenwerking met de Horecava. Koen is in het dagelijks leven chef de partie van restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode. Op het Fioretti College legde hij de basis voor zijn carrière als kok.

De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor zes personen op basis van verse seizoensingrediënten. Die moesten ter plekke worden gewinkeld. De creativiteit van de koks stond centraal. Het thema van de wedstrijd was Dutch Cuisine, waarbij groenten de hoofdrol spelen. Koen won naast het Zilveren Koksmes een Big Green Egg, Kalfsvlees van VanDrie Group, een messenkoffer van Wüsthof en een mooie cheque.

Tweede werd Bert van Gennip, zelfstandig werkend kok bij Restaurant De Leuf in Ubachsberg en derde Lars Drost, chef de partie bij Ciel Bleu Okura in Amsterdam.

Bekijk al het nieuws