Onze badmintonteams winnen Olympic Moves

Geplaatst op: dinsdag 14 juni 2016

Op 10 juni vonden in Amsterdam weer de finales plaats van Olympic Moves, de nationale scholencompetitie. Bij het badminton hadden zich tijdens de regionale voorronde twee bovenbouwteams van onze school gekwalificeerd. Na een spetterende opening in het Olympisch stadion, waar de vlam ontstoken werd door Epke Zonderland, togen de teams naar de sportlocaties. De badmintonwedstrijden werden gespeeld in sporthal ‘De Pijp’. In beide poules van vier teams was één team van het Fioretti ingedeeld met twee erg sterke teams en één duidelijk zwakker team.

Na drie spannende wedstrijden stonden beide teams van het Fioretti bovenaan en stond de volgende wedstrijd tegen nr. 4 uit de andere poule op het programma. Dit was een ongelijke strijd met overtuigende winst voor de Fioretti-teams.

Halve finale
De halve finale ging voor Fioretti-team 1 tegen Vellesan College uit IJmuiden en voor Fioretti-team 2 tegen het Hogeland College uit Groningen. Na weer 5 spannende partijen, die met volledige inzet werden gespeeld en technisch van erg hoog niveau waren, was het duidelijk: de finale zou gaan tussen Fioretti-team 1 en Fioretti-team 2. Voor spelers, speelsters en begeleiding was een droom uitgekomen. Na jaren trainen, tweede en derde plaatsen tijdens de finale, nu samen strijden om plaats 1 en 2. Van tevoren werd afgesproken dat we er een feestje van zouden maken en allemaal winnaars waren.

Finale
Na een erg gelijk opgaande wedstrijd, trok uiteindelijk team 1 aan het langste eind en werd het kampioenschap behaald met team 2 als eervolle nummer 2. Een geweldige afsluiting voor alle betrokkenen!