Olympic Moves Unihockey en Zaalvoetbal

Olympic Moves Unihockey en Zaalvoetbal

Geplaatst op: woensdag 25 februari 2015

Op dinsdag 10 februari en vrijdag 13 februari hebben de schoolteams van het Fioretti College gestreden voor een finaleplek in de schoolsportcompetitie Olympic Moves. Op dinsdag werd er met een tweedejaars jongens- en meisjesteam samen met een bovenbouw jongensteam zaalvoetbal gespeeld in Wijchen. Na een demonstratie van enkele zeer getalenteerde straatvoetballers begonnen de wedstrijden. De eerste wedstrijden gingen erg gelijk op, maar werden niet gewonnen. Al snel bleek dat we in een heel sterk deelnemersveld terecht gekomen waren.

Onze tegenstanders speelden o.a. bij Vitesse en NEC. Toch weerden onze spelers zich goed en werden er spannende wedstrijden gespeeld. Helaas heeft geen enkel team de landelijke finale gehaald. Toch zijn we als school erg trots op onze spelers, die zich van hun beste kant hebben laten zien. Het was een prachtige dag!

Op vrijdag 13 februari vertrokken we met de Unihockey meisjes en jongens in alle vroegte naar Lent. En dat nog wel op hun vrije dag, direct na het carnavalsfeest. Zeer veel respect voor deze spelers en speelsters. Bij aankomst bleek dat we heel snel moesten beginnen en dus werd er haastig omgekleed. Tegen alle verwachtingen in werd de eerste wedstrijd met 3-0 gewonnen. Dit gaf hoop voor de volgende wedstrijden. De jongens wonnen ook de eerste wedstrijd en voorzichtig werd er gekeken of er misschien meer mogelijk was deze dag. Al snel bleek dat we een zeer sterk team waren, maar de tegensstanders waren ook erg goed.

Na veel overwinningen kwamen we bij de beslissende wedstrijden. De meisjes hadden niets verloren maar net te vaak gelijk gespeeld, waardoor ze de finale helaas niet mochten spelen. Maar tweede in de poule is een erg goede prestatie. De jongens speelden als laatste tegen het team dat net als wij alles gewonnen had. In een zinderende wedstrijd, waarin de spanning hoog opliep, werd er gelijk gespeeld. Dus keek men naar het doelsaldo. Helaas had het andere team iets meer goals gemaakt en gingen zij naar de finale. Echt balen, want we hadden graag in de grote finale in Amsterdam onze kunsten vertoond.

Teams van het zaalvoetbal en het unihockey: bedankt voor jullie inzet. Jullie hebben onze school op een fantastische manier vertegenwoordigd!
 
Via de volgende links kun je de after-movie en foto’s bekijken:

Bekijk al het nieuws