Olympic Moves badminton grote klasse

Olympic Moves badminton grote klasse

Geplaatst op: maandag 02 maart 2015

Tijdens het Olympic Moves kwalificatietoernooi voor de badmintonners werd onze school vertegenwoordigd door maar liefst zes teams. Dat waren drie teams uit de onderbouw en drie teams uit de bovenbouw. Alle teams zaten in verschillende poules, dus er was zes keer kans op poulewinst én een plek in de finale in Amsterdam op 25 juni. Voorgaande jaren waren de prestaties zo goed dat er dit jaar stiekem best hoge verwachtingen waren, vooral bij onze bovenbouwteams. De eerste wedstrijden begonnen voortvarend.

Klik hier om enkele foto's te bekijken.

De bovenbouwteams wonnen alle wedstrijden vrij gemakkelijk met veel punten verschil. Na drie van de vier wedstrijden hadden de teams nog steeds alles gewonnen en dus de maximale score behaald. De onderbouwteams hadden het iets moeilijker, maar ook zij wonnen de nodige wedstrijden. Na drie wedstrijden hadden nog twee van de drie teams kans om door te gaan naar de finale.

Na een pauze, die voor sommige teams wel twee uur duurde, stond voor al onze teams de laatste wedstrijd op het programma. Eerst traden de bovenbouwteams aan en één onderbouwteam. Dit onderbouwteam was helaas al uitgeschakeld, maar won toch nog de nodige onderlinge wedstrijden.  De bovenbouwteams speelden de sterren van de hemel en al na drie van de vijf wedstrijdpartijen waren al twee teams zeker van de finale. Eén team hield het wat langer spannend, omdat het juist in de laatste wedstrijd de zwaarste tegenstander trof. De dames en de heren werkten erg hard en hadden support van de andere Fioretti-teams. Uiteindelijk werd er gewonnen met 3-2. Daarmee hadden alle bovenbouwteams zich geplaatst voor de landelijke finale in Amsterdam!

In de onderbouwpoules was het erg spannend. Twee teams maakten nog kans op de finale. Helaas lukte het beide teams niet om door te gaan. Alleen het derde team won verassend de poule en gaat ook door naar Amsterdam. We hopen met z’n allen dat meneer Jegerings zijn jarenlange inspanningen dit jaar beloond ziet met de nationale titel voor één van de teams!

Al met al een super dag! Er werd erg sportief en fanatiek gespeeld. Technisch en tactisch werd een uitstekend niveau behaald, punten werden eerlijk geteld en ook de begeleidende docenten (mevrouw van Stiphout en meneer Jegerings) hebben een geweldige dag gehad. We zijn trots op onze jongens en meiden. Op naar Amsterdam!

 

Bekijk al het nieuws