Nu meedoen is straks meetellen

Nu meedoen is straks meetellen

Geplaatst op: dinsdag 01 juli 2014

Stichting Leergeld Maas & Leijgraaf vindt het belangrijk dat alle kinderen en jongeren mee kunnen doen in de samenleving, ook als het financieel even niet gaat. Leergeld wil voorkomen dat schoolgaande kinderen niet kunnen deelnemen aan het sociaal-maatschappelijke leven op en rond de school. Als zij niet kunnen deelnemen, dreigt voor hen sociale uitsluiting en dat is slecht voor de kinderen en slecht voor de samenleving. Het motto van Leergeld is dan ook: Nu meedoen is straks meetellen! We werken samen met Leergeld Nederland.

Wat kan aangevraagd worden?
Uiteraard is onderwijs van groot belang. Het ontbreken van schoolboeken en schoolspullen mag geen belemmering zijn om onderwijs te volgen. Maar ook bij de kosten voor bijvoorbeeld ouderbijdrage, schoolreisje, schoolkamp en vervoer naar school kunnen wij helpen. Als uw kind met de fiets naar school moet, kunnen wij u ook helpen om een fiets aan te schaffen. Als uw gezin niet valt binnen de regeling voor een computer via de gemeente, dan kunt u dat ook bij ons aanvragen. Daarnaast is sport van groot belang om erbij te horen, om te leren omgaan met elkaar. Je leert er ook omgaan met winnen en verliezen. We hebben al veel gezinnen kunnen helpen met het betalen van de contributie van een sportclub en soms kunnen we ook helpen als het gaat om kleding of om spullen die nodig zijn om te sporten. Ook voor cultuur ontvangen we aanvragen. En dan kun je denken aan muziekles of balletles. Maar ook creatieve cursussen zoals schilderen, toneelspelen en pottenbakken. Scouting hoort er ook bij.

Welke kinderen komen in aanmerking?
Ouders/verzorgers van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar kunnen een beroep doen op een lokale stichting Leergeld indien zij voor hun kind(eren) bepaalde schoolse of buitenschoolse activiteiten niet kunnen betalen en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt.

Meer informatie en aanvragen
Stichting Leergeld Maas & Leijgraaf is opgericht in december 2010. Vanaf januari 2012 is het werkgebied van de stichting de gemeenten Oss, Bernheze, Veghel en Uden. Bel voor Veghel en omgeving naar 06-39592170 of stuur een e-mail naar Stichting Leergeld Maas & Leijgraaf. Meer informatie vindt u op www.stichtingleergeldmaasenleijgraaf.nl en www.leergeld.nl.

Bekijk al het nieuws