Nominatie voor OMO-leerwegenprijs

Nominatie voor OMO-leerwegenprijs

Geplaatst op: dinsdag 12 mei 2015

Alle mavo-4 leerlingen in Nederland maken een sectorwerkstuk, waarin onderzoek gedaan wordt naar een onderwerp in de door leerlingen gekozen sector. Siets en Teun uit klas ma4o hebben een prachtig sectorwerkstuk afgeleverd, dat ook nog interactief is. Hun werkstuk is genomineerd voor de OMO-leerwegenprijs voor leerlingen van VMBO-TL. Een prestatie van formaat, waar deze leerlingen trots op mogen zijn! Inmiddels is bekend geworden dat hun werkstuk bij de beste drie sectorwerkstukken hoort van alle OMO-scholen.

Deze knappe onderzoekers zijn op 4 juni uitgenodigd in Tilburg om de grote finale bij te wonen.

Dit zeggen Siets en Teun er zelf over: "Wij hebben als onderwerp voor ons sectorwerkstuk gekozen voor ‘energieneutrale woningbouw’. We hebben hiervoor gekozen omdat het een actueel en interessant onderwerp is. En we wilden er meer over te weten komen."

De presentatie is door Teun gemaakt in SketchUp, omdat hij dat goed kan. Dat is een 3D-tekenprogramma waarmee je gemakkelijk een huis kunt tekenen. Vervolgens kun je bepaalde delen van het huis in beeld brengen en zorgt het programma voor het filmpje.

Bekijk al het nieuws