Foto's Expeditie Fioretti te bekijken

Geplaatst op: vrijdag 17 oktober 2014

Iedereen kent het televisieprogramma Expeditie Robinson. Al vele jaren wordt er op het Fioretti COllege in Veghel een vergelijkbaar activiteitenprogramma georganiseerd. Tijdens Expeditie Fioretti leggen de mavo- en vmbo-brugklassen met hun mentor te voet een route af door het buitengebied van Veghel. Onderweg moeten er allemaal opdrachten gedaan worden. Opdrachten die het groepgevoel en de samenwerking versterken. Expeditie Fioretti is de afsluiting van de introductie voor de brugklassers. Dit jaar was dat op dinsdag 14 oktober.

's Morgens gingen de 15 vmbo- en mavo-klassen op pad. Dat gebeurde dit jaar voor het eerst met een GPS-tocht. Onderweg moesten er vragen beantwoord worden en waren er spelopdrachten. De leerlingen mochten onder andere  handboogschieten, hun uithoudingsvermogen testen, puzzels maken, een quiz doen en een bijzondere groepsfoto maken. Daarnaast werd er een mysterybox meegenomen en een aantal eieren. De leerlingen moesten raden wat er in de box zat en de eieren heelhuids mee terug brengen. Dat bleek voor de meeste klassen een zware opgave. Met alle spellen kon 'tijd' verdiend worden voor het eindspel.

Vrijdag 17 oktober werd het eindspel gespeeld in de gymzalen van het Fioretti College. Elke klas moest een groepje van vijf bouwers afvaardigen. De groepen streden tegen elkaar om van proefwerkpapier en tape de hoogste toren te bouwen. Er werd fanatiek overlegd, gebouwd en aangemoedigd. Uiteindelijk won klas m1o met een toren van ruim 2 meter. Maar ook andere klassen leverden knappe prestaties. Helaas bleven twee torens, die zelfs hoger waren dan die van klas m1o, niet overeid staan.

Foto's
Klik hier om een foto-impressie van de expeditie en het eindspel te bekijken. Niet alle klassen staan op de foto.

Bekijk al het nieuws