Kinderboerderij Uden geweldige stageplek

Kinderboerderij Uden geweldige stageplek

Geplaatst op: zaterdag 18 april 2015

Kinderboerderij Uden en de afdeling PrO van onze school... op het eerste gezicht hebben die twee niks met elkaar te maken. Maar hoe anders zit de werkelijkheid in elkaar. Onze derdejaars PrO-leerlingen gaan namelijk elke donderdagochtend met veel plezier in de bus richting Kinderboerderij Uden. Daar bereiden we de leerlingen stapsgewijs voor op stage en werk. Op de afdeling PrO gebeurt het leren veelal in de praktijk, omdat onze leerlingen nu eenmaal wat meer moeite hebben met leren uit boeken.

In het vierde leerjaar lopen de leerlingen twee dagen per week stage. Ze gaan dan snuffelen bij het bedrijfsleven. Het is de bedoeling dat zij uiteindelijk zelfstandig en zonder een docent erbij mee kunnen draaien in een bedrijf, winkel of zorginstelling. Om dit goed te kunnen doen hebben ze een basis nodig. Die vinden ze bij het buitenschools leren in het derde leerjaar. Onder begeleiding van een docent ervaren ze tien weken lang hoe het is om te werken in de sectoren Groen, Magazijn, Detailhandel en Zorg. En één van die bedrijven is Kinderboerderij Uden.

Uiteraard zijn we als school heel erg blij met deze prachtige stageplek. Onze PrO-leerlingen leren hier hoe leuk het is om met dieren te werken. Ze verschonen de stallen van de dieren, geven ze te eten, knuffelen de beesten en verzorgen ze. Denk aan het knippen van de nageltjes van de konijnen. Ze leren ook hoe het is om naar één van de vele vrijwilligers te luisteren. Het is een wisselwerking waar beide partijen veel plezier aan beleven.

Als er projecten zijn, helpen onze leerlingen ook mee. Met kerstmis bijvoorbeeld wordt de boerderij omgetoverd tot een levende kerststal. Dat is een hoop werk, maar met de inzet van de vrijwilligers én onze leerlingen lukt het elk jaar weer om er een sfeervol geheel van te maken.

Onze leerlingen kijken ook met plezier en trots terug op het bezoek van slechtziende en blinde kinderen uit Grave. Onze leerlingen hebben de hele morgen rondgelopen met deze kinderen. En dat deden ze met veel geduld en aandacht. Als begeleiders hadden we soms de tranen in onze ogen. Wat hebben ze veel geleerd deze ochtend. Hier kan geen klaslokaal tegenop.

Kortom, dat hebben Kinderboerderij Uden en de afdeling PrO van het Fioretti College met elkaar te maken. We zouden niet zonder deze leerplek kunnen!

Bekijk al het nieuws