Kay van Berlo Nederlands kampioen karten

Geplaatst op: woensdag 19 november 2014

Kay van Berlo (13) uit klas m2r is op zondag 2 november Nederlands kampioen karten Minimax geworden. Zijn jongere broer Glenn (12) verspeelde helaas in de laatste race van het seizoen de tweede plaats. Kay troostte Glenn met de woorden dat hij volgend jaar kandidaat is om het kampioenschap te winnen. Hij had zelf alvast het goede voorbeeld gegeven door al in de tweede race van de dag de titel veilig te stellen. Zijn tweede plaats in de tweede race was daarvoor voldoende. "Maar ik was in de eerste race best wel zenuwachtig", bekende Kay.

"Ik had het hele jaar al vooraan gereden. Er hoefde maar één ding te gebeuren en het was klaar geweest." Dat laatste leek overigens nog bijna te gebeuren. Hij had de derde plaats geclaimd nadat hij een concurrent was voorbijgesneld, maar bij het verdedigen van zijn positie reed deze tegen hem aan en vlogen ze beiden van het asfalt. "Gelukkig kon ik weer terug de baan op komen en ben ik toch nog als achtste gefinisht."

De elfde plaats zou genoeg zijn voor de titel, maar Kay streed mee in de voorste gelederen. Met de tweede plaats voldeed hij met gemak aan die eis. “Dat verbaasde me omdat ik van de achtste plaats moest starten. Daarna heb ik in de derde race niet teveel risico genomen. Het was voor mij de laatste keer in de Minimax. Ik wilde gewoon lekker genieten.” Volgend jaar rijdt Kay in de Max Junior. “Daar kijk ik wel naar uit. Weer een stukje sneller, weer een stapje hoger.”

Kay vond de prestatie van zijn broertje Glenn een compliment waard. “Ik ben trots op hem. Derde is natuurlijk toch nog top. Dat mijn broertje met mij op het podium stond is echt mooi.” Met broer Kay als kampioen had het duo een knappe prestatie neergezet. Welke broers worden er tenslotte 1 en 3 in hetzelfde kampioenschap?

Klik hier om enkele foto's van het kampioenschap te bekijken.

Bekijk al het nieuws